Δια ζώσης μαθήματα και στα φροντιστήρια

Τοπικά

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και εκπαιδευτικοί και μαθητές ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Παραδοσιακά, τη σχολική σεζόν ανοίγουν τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης που έχουν ήδη ξεκινήσει τη δια ζώσης λειτουργία τους, καθώς τα μαθήματα για την προετοιμασία των υποψηφίων για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν τέλη Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ προβλέπεται η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την χρήση μάσκας.

Ο γραμματέας του Συλλόγου Ιδιωτών Φροντιστών Γιώργος Φούκας υποστήριξε ότι η λειτουργία των φροντιστηρίων θα γίνει με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων αλλά και με όσα έχουν αποφασιστεί αναφορικά με τους εμβολιασμένους και μη.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές θα πρέπει είτε να καταθέσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου ή θα πρέπει να επιδεικνύουν στον υπεύθυνο βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) που διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα. Οι εκπαιδευτικοί επιβαρύνονται οι ίδιοι το κόστος.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία που υπάρχει στον κλάδο αλλά και στα παιδιά είναι να μην ξανακλείσουν τα σχολεία και τα φροντιστήρια. Η περσινή διδακτική χρονιά ήταν δύσκολη και τα παιδιά έμειναν εκτός της δια ζώσης εκπαίδευση και αυτό είχε πολλαπλές συνέπειες για την προετοιμασία αλλά και την ψυχολογία» ανέφερε ο κ. Φούκας.

Τα περισσότερα παιδιά είτε εμβολιάστηκαν είτε το έχουν προγραμματίσει

Ο κ. Φούκας όπως και οι περισσότεροι φροντιστές έχουν καθημερινή επικοινωνία με τα παιδιά και συζητούν μαζί τους πολλά θέματα όπως και αυτό του εμβολιασμού. Σύμφωνα με τον κ. Φούκα, τα περισσότερα παιδιά της Β και ειδικά της Γ’ Λυκείου είτε έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο είτε το έχουν προγραμματίσει. Τα παιδιά και ειδικά εκείνα που ετοιμάζονται για πανελλαδικές εξετάσεις δεν θέλουν αφενός να αρρωστήσουν και αφετέρου να μείνουν εκτός προετοιμασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Εμείς βλέπουμε πολλά παιδιά ειδικά έφηβους να είναι θετικά διακείμενοι στον εμβολιασμό. Πολλά μάλιστα έχουν κάνει ήδη και τις δυο δόσεις» απάντησε ευχόμενος να μην υπάρχουν τα προβλήματα της προηγούμενης χρονιάς και όλα να κυλήσουν ομαλά.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ