Δεν σβήνει η πολιτική κόντρα

Τοπικά

Δεν φαίνεται να έχουν τέλος τα κονταροχτυπήματα μεταξύ της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Μωυσή Ελισάφ.
Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών», αν και άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με ανακοίνωση την Πέμπτη, επανήλθε με νέες ανακοινώσεις την Παρασκευή τόσο για να ψέξει τη λειτουργία της Επιτροπής, όσο και για να ζητήσει περισσότερο χρόνο για τη διαβούλευση για το Πάρκο Πυρσινέλλα.
«Στις τελευταίες συνεδριάσεις η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας έχει επιδοθεί σε μια φάμπρικα απευθείας αναθέσεων χωρίς καμία τεκμηρίωση και κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, κάνοντας επίκληση του “κατεπείγοντος” και της ΠΝΠ που εκδόθηκε για ενέργειες που αφορούν την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού και η οποία προβλέπει απολύτως συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου μπορούν να γίνουν προμήθειες ή υπηρεσίες με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης», τονίζει η «Ενότητα Πολιτών» που χαρακτηρίζει σκανδαλώδεις ορισμένες αποφάσεις όπως είναι αυτή για την έγκριση διαγωνισμού 80.000 ευρώ για την αντικατάσταση λαμπτήρων οδοφωτισμού από ιδιώτες και την έγκριση με απευθείας ανάθεση μέσω πρόσκλησης για υποβολή προσφορών του έργου για τη διάνοιξη και διαμόρφωση της οδού Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου Β ύψους 74.400 ευρώ.
Στην κριτική της παράταξης της αντιπολίτευσης απάντησε η Δημοτική Αρχή τόσο με δηλώσεις του δημάρχου στα τοπικά ΜΜΕ όσο και με απαντητική ανακοίνωση. Στη σχετική ανακοίνωση δίνονται διευκρινήσεις τόσο για τη διάρκεια της διαβούλευσης για το Πάρκο Πυρσινέλλα όσο και για τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ αναπάντητο δεν μένει και το πολιτικό σκέλος της ανακοίνωσης της «Ενότητας Πολιτών».
«Αποτελεί πρόκληση να μιλά για σκανδαλώδεις αποφάσεις η «Ενότητα Πολιτών» και να αναφέρεται στον διαγωνισμό για την ανάθεση λαμπτήρων όταν το μοναδικό σκάνδαλο ήταν ότι επί μακρόν ως δημοτική αρχή είχε αφήσει τον Δήμο στο σκοτάδι.
Η οδός Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, είναι ο δρόμος πρόσβασης στον Ιερό Ναό του Αγίου Παισίου. Πρόκειται για αίτημα που έχει κατατεθεί και από την Μητρόπολη Ιωαννίνων. Η ολοκλήρωση της παρέμβασης πρέπει να γίνει πριν την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη για τα θυρανοίξια, στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, και ο τρόπος που επιλέχθηκε για την κατασκευή του είναι ο μοναδικός που διασφαλίζει και την ολοκλήρωση μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονικό περιθώριο.
Όσον αφορά τις απευθείας αναθέσεις διαφόρων προμηθειών, στις οποίες αναφέρεται η Ενότητα Πολιτών αυτές αφορούν σε αναλώσιμα για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.

ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ