Έλληνας καθηγητής του Γέιλ: Ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι

Νέα

Σχεδόν βέβαιος ότι ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι εμφανίστηκε ο Έλληνας καθηγητής του Γέιλ, Νικόλας Χρηστάκης.

Πέρα από το γεγονός ότι θα υπάρξει μόνο μία περιορισμένη μείωση τους καλοκαιρινούς μήνες, ο κ. Χρηστάκης, εκτίμησε ότι θα έχουμε νέο κύμα του κορωνοϊού το φθινόπωρο.

«Οι μελέτες που έχω δει από τώρα, οι αρχικές που έχουν γίνει στην Κίνα, υποδεικνύουν ότι ο καιρός δεν θα παίξει μεγάλο ρόλο», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο επιστημονικό περιοδικό Jama.

«Σε αντίθεση με άλλες πανδημίες του αναπνευστικού, δεν θα υπάρξει διάλειμμα το καλοκαίρι. Θα υπάρξει μια περιορισμένη μείωση λόγω του καιρού, όχι τεράστια όπως σε άλλες πανδημίες, κάτι που σημαίνει ότι ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να μας επηρεάζει το καλοκαίρι», συμπλήρωσε.

Ο Νικόλας Χρηστάκης εκτίμησε ότι υπάρχει 75% πιθανότητα για νέο κύμα, το φθινόπωρο. «Νομίζω ότι θα έχουμε δεύτερο κύμα. Δεν νομίζω ότι αυτό θα είναι χειρότερο, όπως με την πανδημία του 1918 όταν το δεύτερο κύμα ήταν 4 φορές πιο θανατηφόρο. Αμφιβάλω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλά θα έχουμε δεύτερο κύμα και πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό», υπογράμμισε.