Δεν «έπιασαν» τα απαγορευτικά στο παραλίμνιο

Τοπικά

O φακός του ITV κατέγραψε Ι.Χ και μοτοποδήλατα να κινούνται αντίθετα στο μονόδρομο

Τι κι αν ισχύουν από την περασμένη Παρασκευή οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο αφενός της έκθεσης Plasmata II και αφετέρου ως απαρχή των παρεμβάσεων για την ενοποίηση της ποδηλατικής διαδρομής από την πλ. Μαβίλη μέχρι την περιοχή της Καστρίτσας, καθώς φαίνεται πως δεν είναι αρκετό προκειμένου να αποθαρρύνει τους οδηγούς στο να εισέρχονται στον –πλέον= μονόδρομο κανονικότατα.

Το σημείο όπου ουσιαστικά γίνεται όμως η μεγαλύτερη παρέμβαση που θα αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά είναι η προέκταση της Καρ. Παπούλια από τη συμβολή της με την Βογιάννου μέχρι την αρχή του πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου, με τον δήμο Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων να έχει τοποθετήσει τα διαχωριστικά κολονάκια και τα απαγορευτικά σήματα από την περιοχή της Ανατολής.

O φακός του ITV κατέγραψε Ι.Χ και μοτοποδήλατα να κινούνται αντίθετα στο μονόδρομο, την ώρα που υπήρχαν και κάποιοι οδηγοί, οι οποίοι όταν ήρθαν απέναντι με άλλα Ι.Χ δε… μάσησαν να μπουν εντός του ποδηλατόδρομου κάνοντας συνεχή ζιγκ – ζαγκ, παρότι κυκλοφορούσαν ποδηλάτες και πεζοί, όπως προβλέπεται.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης, είναι οι δεκάδες παραβάσεις οι οποίες βεβαιώθηκαν από το Σαββατοκύριακο μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης για την αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο, την ώρα που είναι συνεχής η παρουσία αστυνομικών της Τροχαίας.

Είναι προφανές, όμως, ότι η Τροχαία δε μπορεί να βρίσκεται σε ένα σημείο επί 24ώρου βάσης, από τη στιγμή που υπάρχουν οι απαγορευτικές πινακίδες σήμανσης κανείς οδηγός δε δικαιούται να επικαλεστεί… αφέλεια ή το ότι δεν είδε τα σήματα ή ότι κινήθηκε αντίθετα στο μονόδρομο λόγω… συνήθειας.

Αυτό το συμβάν, φέρνει στην επιφάνεια, ένα γενικότερο έλλειμμα οδηγικής παιδείας, γεγονός που φαίνεται και από το ότι αρκετοί ποδηλάτες αντί να χρησιμοποιήσουν το τμήμα του δρόμου που προορίζεται για πεζούς και ποδηλάτες εξακολουθούν να κινούνται στο ρεύμα κυκλοφορίας για τα Ι.Χ.