ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΤΣΗΣ  -Στάση αναμονής ενόψει ΔΕΘ

Τοπικά

Με αγωνία περιμένει ο επιχειρηματικός κόσμος τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

Δεν έχει πάτο το βαρέλι των προβλημάτων για τον εμπορικό κόσμο καθώς όσο η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται, τόσο γιγαντώνονται τα προβλήματα όλων των εμπορικών κλάδων.

Ο τουρισμός πάει καλά αλλά όχι για τους έλληνες που πολλοί εξ αυτών δεν μπόρεσαν να κάνουν διακοπές.

Την ίδια ώρα οι εκπτώσεις ολοκληρώνονται αλλά όχι με γεμάτα ταμεία καθώς ελάχιστοι είναι εκείνοι που είχαν εισόδημα για να ξοδέψουν για αγορές. Οι προσφορές συνεχίζονται αλλά ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται μιας και όλοι προσπαθούν να κρατήσουν χρήματα ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται. Η εστίαση δούλεψε, αλλά οι τιμές σε πρώτες ύλες ανέβηκαν κατακόρυφα και άρα ο λογαριασμός δεν… εξοφλήθηκε για τους επιχειρηματίες που έχουν πολλά που πρέπει να αποπληρώσουν, μεταξύ αυτών και τις επιστρεπτέες προκαταβολές.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Χρήστος Τάτσης εξήγησε ότι από την πλευρά τους τηρούν στάση αναμονής προκειμένου να δουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και από εκεί και έπειτα αναμένεται να κινηθούν για να διεκδικήσουν λύσεις σε σειρά από σοβαρά θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν

«Είναι πολλά τα προβλήματα της αγοράς, της εστίασης, των εμπόρων. Τα έξοδα πολλά και τα έσοδα μειωμένα. Η εστίαση από τον τουρισμό δούλεψε αλλά όχι παντού, όχι σε όλα τα μέρη της χώρας. Η αγορά παρά τις εκπτώσεις κινείται σε πτωτικά επίπεδα ενώ ο χειμώνας κατά γενική ομολογία προβλέπεται δύσκολος για όλους. Αναμένουμε τις ανακοινώσεις και από εκεί και έπειτα τα συλλογικά όργανα θα κινηθούν με συγκεκριμένα αιτήματα και διεκδικήσεις» κατέληξε ο κ. Τάτσης.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ