Μ. ΤΖΟΥΦΗ  -«Η κυβέρνηση κάνει “χαλαρή” διαχείριση με ρεκόρ κρουσμάτων»

Πολιτική

Προς το τέλος Αυγούστου αναμένεται να αποφασιστεί από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας αν θα παρθούν μέτρα ενόψει του φθινοπώρου και τι αυτά ενδεχομένως να περιλαμβάνουν.

Υπάρχουν διαφορετικά σενάρια για το πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί, ενώ λαμβάνεται όπως επισήμανε προσφάτως και ο υπουργός Υγείας υπόψη η περσινή εμπειρία από το πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε στα σχολεία.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη κληθείσα να σχολιάσει το θέμα της πανδημίας, υποστήριξε ότι χρειάζεται από πλευράς της κυβέρνησης να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού.

Ουσιαστικά όπως ανέφερε η κα. Τζούφη προτεραιότητα και βαρύτητα οφείλει η κυβέρνηση να δώσει στην ενίσχυση των νοσοκομείων με ανθρώπινο δυναμικό.

Τα δημόσια νοσοκομεία έχουν σηκώσει το βάρος της πανδημίας. Οι υγειονομικοί τα τελευταία χρόνια έχουν αντέξει στις πλάτες τους την διαχείριση μιας εξαιρετικά πρωτόγνωρης και δύσκολης κατάστασης με την κούραση να αποτυπώνεται σε πολλές περιπτώσεις.

«Χρειάζεται να υπάρξει ενίσχυση των νοσοκομείων με γιατρούς και νοσηλευτές. Οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν πολλά περισσότερα. Υπάρχει η δυνατότητα αυτή ενίσχυσης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, των δομών υγείας» είπε η κα. Τζούφη.

Αναφορικά με τα μέτρα και τι θα ισχύσει η κα. Τζούφη υποστήριξε ότι τουλάχιστον για τα σχολεία θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα των συνεχών ελέγχων έξω από τα σχολικά συγκροτήματα, η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα αλλά και άλλα μέτρα για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ