Αρχή παρεμβάσεων στην Καλούτσιανη

Τοπικά

Δρομολογούνται έργα γενικότερης αναβάθμισης – 350.000 ευρώ για υποδομές στη Δ.Ε. Περάματος 

Τη δημοπράτηση δύο ακόμη σημαντικών έργων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών κατά την τελευταία της συνεδρίαση, την Τρίτη.

Πρόκειται για το έργο διαμόρφωσης πεζοδρόμων και οδών ήπιας κυκλοφορίας στην περιοχή Τζαμί Καλούτσιανης και την αναβάθμιση οδικών και άλλων υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Περάματος. Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος έργων και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αρλέτος, η συγκεκριμένη παρέμβαση στην περιοχή της Καλούτσιανης, αποτελεί την αρχή περισσότερων έργων αναβάθμισης. 

«Μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής προχωρούμε στη δημοπράτηση και αυτών των παρεμβάσεων ώστε το συντομότερο δυνατό να έχουμε αναδόχους και την έναρξη των εργασιών. Θέλω να κάνω μία ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή της Καλούτσιανης, μία ιστορική συνοικία της πόλης, που όμως σήμερα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα και εξακολουθεί να βιώνει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Το συγκεκριμένο έργο είναι η αρχή και αποτυπώνει την βούλησή μας να προχωρήσουμε σε συνολικότερες και ευρύτερες παρεμβάσεις αναβάθμισης της συγκεκριμένης περιοχής», ανέφερε ο κ. Αρλέτος.

Το έργο διαμορφώσεων πεζοδρόμων και οδών ήπιας κυκλοφορίας στην περιοχή Τζαμί Καλούτσιανης έχει προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις που θα γίνουν για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και του πεζοδρόμου Γ. Κοτζιούλα.

Επίσης θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης στην πλατεία (Τζαμί), θα φυτευθούν τα διαμορφωμένα παρτέρια και θα τοποθετηθούν παγκάκια μεταξύ των οποίων και ένα ηλιακό.

Το έργο αναβάθμισης οδικών και λοιπών υποδομών στην ΔΕ Περάματος έχει προϋπολογισμό 350.000 ευρώ.

Περιλαμβάνει εργασίες που θα γίνουν στις Κοινότητες Περιβλέπτου, Κρανούλας, Κρύας, Αμφιθέας, Λιγκιάδων, Μάζιας και Κρυόβρυσης και θα επιλύσουν προβλήματα των κατοίκων στις περιοχές αυτές.