Ναι στο εμβόλιο, όχι στην υποχρεωτικότητα

Τοπικά

Υπέρ του καθολικού εμβολιασμού του πληθυσμού έναντι της COVID-19 αλλά κατά της επιβαλλόμενης υποχρεωτικότητας, σε συγκεκριμένες μόνο εργασιακές ομάδες όπως αυτή των Υγειονομικών είναι ο Σύλλογος Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Ι.

Ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΠΓΝΙ Γιώργος Φλούδας ξεκαθάρισε ότι τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού ζητώντας ταυτόχρονα να προσέλθουν μόνοι τους όσοι δεν έχουν κάνει τα εμβόλια μακριά από υποχρεωτικότητα. 

«Ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος περί «υποχρεωτικού εμβολιασμού» που συνδέεται με την εργασιακή κατάσταση των εργαζομένων, το μόνο που μπορεί να επιφέρει είναι πλήγμα στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και στην λειτουργία του Ε.Σ.Υ. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Ι. συντάσσεται με τις ενέργειες της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. ενάντια στις εισαγόμενες με τις διατάξεις των άρθρων 205 και 206 του ν. 4820/2021 ρυθμίσεις, οι οποίες αφορούν στην υποχρέωση επίδειξης ή προσκόμισης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού κατά της COVID-19 ή νόσησης, από το Προσωπικό (μόνιμο ή με διαφόρων ειδών συμβάσεις) των Νοσοκομείων και λοιπών Υγειονομικών Ιδρυμάτων» τονίζει ο πρόεδρος των Εργαζομένων Γιώργος Φλούδας που πιστεύει ότι μέχρι το Σεπτέμβριο από τα 400 άτομα που είναι ανεμβολιάστοι στο ΠΓΝΙ πολλοί θα κάνουν το εμβόλιο. 

Σύμφωνα με τον κ. Φλούδα έχει αποφασιστεί να συμμετάσχουν ενεργά στην απεργία – αποχή κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων που θα προκηρύξει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν ενώ καλεί όσους εργαζόμενους έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν νοσήσει να μην καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά στην Υπηρεσία. «Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να αποτρέψουμε κάθε διχαστική ενέργεια που δημιουργεί εντάσεις και έριδες μεταξύ του Προσωπικού. Καλώ τους ανεμβολίαστους συναδέλφους – που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας αποτρεπτικά του εμβολιασμού – ελευθέρως και αυτοβούλως να προσέλθουν στον εμβολιασμό, θωρακίζοντας έτσι την υγεία τους αλλά και ενισχύοντας το τείχος ανοσίας έναντι της COVID-19. Οι υγειονομικοί υπάλληλοι εμβολιασμένοι ή μη, τηρούν σχολαστικά τα μέτρα ατομικής προστασίας για να μην θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς, τους συναδέλφους και τον εαυτό τους. Αν και το 90% των υγειονομικών έχουν εμβολιαστεί, ο νόμος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού το μόνο που κάνει είναι μας στοχοποιεί και να θέτει σε κίνδυνο την σταθερότητα του συστήματος Υγείας στην πιο κρίσιμη περίοδο, θέτοντας περίπου 10000 Εργαζομένους εκτός Ε.Σ.Υ» τόνισε λέγοντας ότι στην υποχρεωτικότητα απαντούν με διάλογο.

 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ