Απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών για αύξηση του μισθού

Τοπικά

Το σχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2023 δεν προβλέπει καμία αύξηση στους μισθούς των εκπαιδευτικών

Σε απεργιακή κινητοποίηση με κύρια αιτήματα  την αύξηση στους μισθούς, την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης, οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών.

Το σχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2023 δεν προβλέπει καμία αύξηση στους μισθούς των εκπαιδευτικών και σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών  δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν  συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση της Παιδείας.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων κ. Γκανιάτσας κατά την διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας που έκαναν στην περιφερειακή εκπαίδευση Ηπείρου, αναφέρθηκε στα αιτήματα που έχουν να κάνουν με: Καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς, απόδοση του ΜΚ  2016 – 2017, αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.

Τερματισμό της εργασιακής ομηρίας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων που συμπληρώνουν τη διετία χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις,  κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλου του πλαισίου που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.

«Ζητούμε μισθούς που θα μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια» τόνισε ο κ. Γκανιάτσας .

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του προέδρου των Δασκάλων-Νηπιαγωγών Κώστα Παργανά που εξήγησε ότι οι εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται και εκείνοι όπως πολλές εργασιακές ομάδες από την αύξηση του πληθωρισμού αλλά και από το κόστος μετακίνησης για να πάνε σε απομακρυσμένες περιοχές που υπηρετούν χωρίς να λαμβάνουν έξτρα χρήματα για την κάλυψη της ανάγκης αυτής.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Στέφανος Σίντος στη δήλωσή του μίλησε για την στήριξη της ΑΔΕΔΥ στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών τονίζοντας ότι είναι υπέρ της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και καλώντας την πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα και να αυξήσει την χρηματοδότηση για την παιδεία.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ