Τα Χριστούγεννα θα ζεστάνουν την αγορά

Τοπικά

Αν και ακόμη το κλίμα είναι υποτονικό, η αγορά αναμένεται να κινηθεί τις επόμενες ημέρες σε εορταστικούς ρυθμούς.

Αρχής γενομένης από την Κυριακή που είναι ανοικτά τα καταστήματα, ενώ το εορταστικό ωράριο ξεκινά τη Δευτέρα.

Καταναλωτές και εμπορικές επιχειρήσεις  προετοιμάζονται για μια γιορτινή «ανάσα» ρευστότητας. Την ίδια ώρα οι καταναλωτές μετρούν χρήματα και υποχρεώσεις και κάνουν υπολογισμούς αναζητώντας  ειδικές προσφορές  μιας και οι ανατιμήσεις σε σειρά βασικών αγαθών και υπηρεσιών και το περιορισμένο διαθέσιμο εισόδημα περιορίζουν σημαντικά τη χριστουγεννιάτικη δαπάνη.

Παρ’ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά από την ενεργειακή κρίση, τα στολισμένα καταστήματα δίνουν μία νότα αισιοδοξίας ενώ σημαντικά έσοδα αναμένεται να προκύψουν για πολλές επιχειρήσεις αφού οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία για τις γιορτινές ημέρες ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Χρήστος Τάτσης ρωτήθηκε για την εικόνα λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Όπως είπε είναι θετικό το κλίμα παρά το γεγονός ότι υπάρχει δυσχέρεια σε καταναλωτές και επιχειρήσεις εξαιτίας και της κρίσης που έχει ξεσπάσει και το ενεργειακό κόστος που συμπαρασύρει τις τιμές σε όλα.

Ο κ. Τάτσης βλέπει θετικό πρόσημο καθώς πολλοί ξένοι επισκέπτες θα βρεθούν στα Γιάννενα για τις γιορτές και αυτό θα βοηθήσει την αγορά και συνολικά τις επιχειρήσεις.

Το μεγάλο θέμα είναι το κόστος και η ρύθμιση των οφειλών που ο κ. Τάτσης προτάσσει.

Την ίδια ώρα ρωτήθηκε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς πολλές φορές όπως εξήγησε έρχονται αντιμέτωποι με καταγγελίες που δεν υφίστανται.

Αυτή τη φορά θέμα φαίνεται να δημιουργείται με τις εξωτερικές σόμπες και το περίεργο είναι ότι το θέμα αφορά μόνο σε μια περιοχή της πόλης. «Εμείς θα κινηθούμε συνολικά και θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το όποιο ζήτημα υπάρχει» είπε χαρακτηριστικά.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ