Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα των σχολείων

Τοπικά

Αναμένουν τις τελικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο και τρέχουν τις προετοιμασίες

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το άνοιγμα των σχολείων.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στις τάξεις στις 13 Σεπτεμβρίου με τoυς επιστήμονες να απευθύνουν καθημερινές εκκλήσεις στους γονείς για εμβολιασμό των παιδιών και εφήβων 12 -17 ετών. Την ίδια ώρα στις επάλξεις είναι η εκπαιδευτική κοινότητα που ζητά περισσότερα μέτρα για την επανεκκίνηση των σχολείων.

Ο διευθυντής Εκπαίδευσης της περιφέρειας Ηπείρου Κωνσταντίνος Καμπουράκης ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν συνεχής επαφές και συσκέψεις με όλους τους φορείς και φυσικά με το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να γίνει ομαλά η εκκίνηση της σχολικής χρονιάς.

«Δουλεύουμε ασταμάτητα όλο το καλοκαίρι. Θέλουμε να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με τον πιο ομαλό τρόπο. Από την πλευρά της στελέχωσης των σχολείων θέλω να υπενθυμίσω ότι έγιναν πάνω από 11.000 διορισμοί. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν οι διορισμοί στην ειδική αγωγή συν του διορισμούς σε αναπληρωτές. Στην δική μας περιφέρεια έχουμε καλή κάλυψη και νομίζω πως είναι στοιχείο που πρέπει να τονίσουμε».

Έκκληση για τους εμβολιασμούς

Σύμφωνα με τον κ. Καμπουράκη οι εμβολιασμοί είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας ενώ δεν αναμένεται να «τρέξει» και καμπάνια που θα απευθύνεται ειδικά στους μαθητές γυμνασίων και λυκείων.

Οι εκπαιδευτικοί σε μεγάλο ποσοστό έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τον διευθυντή εκπαίδευσης που εκ΄ νέου κάλεσε τους συναδέλφους του που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο να το πράξουν

«Παρακαλώ τους συναδέλφους που δεν έχουν εμβολιαστεί, να εμβολιαστούν. Μας χρειάζονται οι μαθητές και οι μαθήτριες μας» είπε,  συμπληρώνοντας πως είναι λάθος η σκέψη και η λογική «άσε να δούμε πως θα πάει…».

Επανέλαβε ότι το εμβόλιο είναι το όπλο κατά του ιού «Αυτό το όπλο διαθέτουμε και αυτό θα χρησιμοποιήσουμε . Όλοι συμφωνούν ότι ο εμβολιασμός έχει περισσότερα οφέλη από τυχόν παρενέργειες. Επίσης να μη ξεχάσουμε να εφαρμόζουμε τα βασικά μέτρα: Αερισμός αιθουσών, πλύσιμο χεριών και μάσκες».

Επάρκεια σε υγειονομικό υλικό

Την ίδια ώρα υπάρχει επάρκεια σε υγειονομικό υλικό σύμφωνα με τον κ. Καμπουράκη ενώ συνεργασία έχει η περιφερειακή εκπαίδευση και με τους αρμόδιους στην αυτοδιοίκηση για την επίλυση θεμάτων που αφορούν την καθαριότητα και την προετοιμασία.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ