Ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση του βιολογικού

Τοπικά

Μεγάλη στιγμή για τη ΔΕΥΑΙ και την πόλη

«Πράσινο φως» για την υπογραφή της σύμβασης βιολογικού με την ανάδοχο εταιρεία «Μεσόγειος Α.Ε.». έδωσε το Ελεγκτικό σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου της ΔΕΥΑΙ Άρη Μπαρτζώκα.
Ο κ. Μπαρτζώκας μίλησε για «μεγάλη μέρα τόσο για τη ΔΕΥΑΙ όσο και για τον Δήμο Ιωαννιτών» που εδώ και χρόνια αναμένει οριστικοποιηθεί το θέμα για να ξεκινήσει το έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, η ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται να δώσει λύσεις σε μια σειρά από σοβαρά προβλήματα.

«Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια και να προσπεραστούν πολλές δυσκολίες και ανατροπές μέχρι να αναδειχτεί ο προσωρινός ανάδοχος και να πάρει έγκριση το σημαντικό έργο της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού της μονάδας βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΙ, έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την πόλη μας» είπε μεταξύ άλλων για να συμπληρώσει: «Είμαι πολύ χαρούμενος και όλοι οι Γιαννιώτες πρέπει να είμαστε χαρούμενοι, διότι η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού θα μας δώσει μια μεγάλη ανάσα, ώστε η πόλη, η οποία μεγαλώνει, να μην έχει ποτέ πια στο μέλλον προβλήματα με το αποχετευτικό της δίκτυο. Σύντομα νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να μπουν και οι υπογραφές» κατέληξε ο κ. Μπαρτζώκας.
Η επέκταση των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού πρόκειται για παρέμβαση μείζονος σημασίας για την περιοχή και με τεράστια περιβαλλοντική σημασία ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα έργα για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Έτσι, μία προσπάθεια δέκα περίπου ετών ολοκληρώνεται και για την ΔΕΥΑΙ ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου.
Παράλληλα, στη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ σημειώνονται και τα εξής: «Το Ε´ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την 95/2021 Πράξη του στις 12/2/2021 αποφάσισε ότι «…Για τους λόγους αυτούς δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης μεταξύ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων και της εταιρείας «Μεσόγειος ΑΕ», για την εκτέλεση του έργου «Επέκταση Εγκαταστάσεων Επεξεργασία Λυμάτων Δήμου Ιωαννιτών».».
Πρόκειται για μια απόφαση «σταθμό» όχι για τη ΔΕΥΑΙ αλλά για ολόκληρο το Δήμο Ιωαννιτών αφού οι νέες εγκαταστάσεις, οι οποίες αναμένεται μα ολοκληρωθούν εντός της επόμενης διετίας, θα λύσουν οριστικώς το χρονίζον πρόβλημα της επεξεργασίας λυμάτων της πόλης μας. Η ΔΕΥΑΙ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το έργο, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 19.680.000 €, να υλοποιηθεί χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση»

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ