Έμεινε χωρίς ρεύμα για δεύτερη φορά ο Δήμος Ζαγορίου 

Τοπικά

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην περιοχή του Ζαγορίου καθώς το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου έμεινε χωρίς ρεύμα από το μεσημέρι της Τρίτης, για δεύτερη μάλιστα φορά σε διάστημα λίγων ημερών, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα για πολίτες και επιχειρήσεις.  

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, η κατάσταση έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του δήμου Ζαγορίου, με τον δήμαρχο Γ. Σουκουβέλο, να επιρρίπτει τις ευθύνες στον ΔΕΔΔΗΕ και περισσότερο επικεντρωμένα στις εργασίες συντήρησης του δικτύου, οι οποίες είτε δε γίνονται είτε όταν γίνονται, δεν υπάρχει ούτε η ενημέρωση του δήμου, ούτε και ζητείται η άποψή του ή των κατοίκων για τα σημεία που πρέπει να γίνει ο καθαρισμός, με αποτέλεσμα να γίνονται ζημιές στο δίκτυο, οι οποίες κάνουν την εμφάνισή τους το χειμώνα, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, όπως αυτές των τελευταίων ημερών.

 

«Κόλλησε» νταλίκα στα σοκάκια της Αρίστης

 

Από την άλλη πλευρά, πολύωρες ήταν οι προσπάθειες των κατοίκων, των υπηρεσιών του δήμου Ζαγορίου και μηχανημάτων της Πολ. Προστασίας της περιφέρειας Ηπείρου, για να απεγκλωβιστεί μία νταλίκα από τα στενά σοκάκια της Αρίστης. 

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο οδηγός της νταλίκας, υπήκοος Βουλγαρίας που είχε προορισμό τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «Πίνδος», βρέθηκε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και αφού πέρασε από το Μεσοβούνι, έφτασε στην Αρίστη, όπου και εγκλωβίστηκε. Όπως προέκυψε στην πορεία, ο οδηγός βρέθηκε εκεί από λάθος του GPS, αφού φέρεται να έγραψε στον προορισμό «Πίνδος», και το σύστημα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης, τον έστειλε στην οροσειρά της Πίνδου. Έτσι, από νωρίς το πρωί στήθηκε μία ολόκληρη επιχείρηση που κράτησε αρκετές ώρες μέχρι το μεγάλο όχημα να απεγκλωβιστεί και να κατευθυνθεί προς τα Ιωάννινα και τον αρχικό του προορισμό που ήταν ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός.