Αναγκαίες οι προσλήψεις για ομαλή λειτουργία 

Τοπικά

Σε κανονικό πρόγραμμα εφημεριών επιστρέφουν σιγά σιγά τα νοσοκομεία που είχαν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας «νόσου» προκειμένου όλο το προηγούμενο διάστημα να εξυπηρετούν περιστατικά του κορωναϊού.

Ήδη καταγράφεται κάμψη στις εισαγωγές ενώ και το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζει μείωση στη χώρα.

Τα νοσοκομεία αργά αλλά σταθερά επιστρέφουν στην πρότερη κατάσταση καθώς σιγά-σιγά σε όλη τη χώρα αποδεσμεύονται απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ για τους γενικούς ασθενείς και ξεκινάνε εκ νέου τα χειρουργεία που είχαν μπει «στον πάγο».

Την ίδία ώρα η κατάσταση για τους εργαζόμενους μοιάζει χειρότερη σε σύγκριση και με το 2019, αφού το προσωπικό είναι εξουθενωμένο και συνεχίζει να εργάζεται και να εφημερεύει κάθε δεύτερη μέρα ενώ «τρέχει» και για το πρόγραμμα του εμβολιασμού. 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΠΓΝΙ Γιώργος Φλούδας αναφέρθηκε στην κατάσταση υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ενίσχυση με προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία χωρίς προβλήματα. «Στην διαχείριση της Πανδημίας COVID-19 από τον Φεβρουάριο του 2020 το ίδιο στελεχιακό δυναμικό των ΤΕΠ, Ιατροί Νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό, ως πρώτη γραμμή άμυνας υποστήριξε τις ανάγκες ενώ το ίδιο προσωπικό κλήθηκε να συμμετάσχει ενεργά και στη στελέχωση των Κλινικών COVID-19, αλλά και των ΜΕΘ COVID-19. Χρειάζεται ενίσχυση με προσλήψεις» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Φλούδας. 

 

Ερωτηματικά για το μεγάλο εμβολιαστικό

 

Ο κ. Φλούδας ερωτηθείς για τη λειτουργία μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στα Γιάννενα εμφανίζεται θετικός καθώς θα αποδεσμευόταν τα νοσοκομεία αλλά και το κέντρο υγείας από μια διαδικασία μεγάλη που «απορροφά» καθημερινά δεκάδες νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό από άλλες κλινικές: «Είμαστε μια μεγάλη περιοχή και θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο» τονίζει, ενώ σε ερώτηση για την στελέχωση αυτού του κέντρου καθώς πιθανά να μετακινούνται ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, ο κ. Φλούδας απαντά: «Πρέπει οι αρμόδιοι να κατανοήσουν ότι χρειάζεται οργάνωση και πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες προσλήψεις για να λειτουργήσουν ομαλά οι δομές της δημόσιας υγείας».

 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ