Σε τροχιά υλοποίησης η παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης

Τοπικά

Τη δημοπράτηση του έργου της παράκαμψης του Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης ενέκρινε τη συνεδρίασής της την Πέμπτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

«Πρόκειται για μια πονεμένη ιστορία που πήγε αρκετά πίσω εξαιτίας των δυσκολιών και των αλλαγών που επέβαλλε το Κ.Α.Σ. αλλά και των συνεχών αναβολών των συνεδριάσεων των Δικαστηρίων λόγω κορωνοϊού», ανάφερε στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τονίζοντας ότι με το έργο αφενός ενοποιείται και αναδεικνύεται ο αρχαιολογικός χώρος της Νικόπολης και αφετέρου η πόλη της Πρέβεζας θα αποκτήσει μια σύγχρονη είσοδο.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 15.252.000 ευρώ, στον οποίο δεν περιλαμβάνεται το κόστος των απαλλοτριώσεων. Επιπλέον η Περιφέρεια έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με τη ΔΕΥΑ Πρέβεζας για τη μετατόπιση του δικτύου ύδρευσης. 

 

Επέκταση του ΧΥΤΥ Καρβουναρίου 

 

Παράλληλα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε και τη δημοπράτηση του έργου «Επέκταση – αναβάθμιση ΧΥΤ Καρβουναρίου (Β’ Φάση)», προϋπολογισμού 6.828.000 ευρώ. Το έργο εντάσσεται στην πράξη «Επεκτάσεις υφιστάμενων ΧΥΤ Περιφέρειας Ηπείρου και μετατροπή σε ΧΥΤΥ». 

Επίσης εγκρίθηκαν και οι διαδικασίες δημοπράτησης των έργων:

-«Βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 650.000 €.

-Άμεση αποκατάσταση 2ης επαρχιακής οδού στα τμήματα Γέφυρα Πλάκας- Άγναντα και Πράμαντα – Χριστοί, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

-Άμεση αποκατάσταση 41ης επ.οδού στη θέση Μαυρολάγκαδο, προϋπολογισμού 186.000 ευρώ.

-Βελτίωση οδού πρόσβασης προς τα παράλια της Ηπείρου, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ. 

-Άμεση αποκατάσταση κατολίσθησης στη θέση «Κουρί» της επ. οδού Γρανιτσοπούλα- Ριζό Δήμου Ζίτσας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.  

 

Ανάδοχοι έργων

 

Επίσης, με άλλες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής:

*Αναδείχτηκε οριστικός ανάδοχος (ΔΙΟΠΤΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε.) για το έργο «Αποκατάσταση περιοχής Πάτερ Κοσμάς Καλεντίνης και προστασία της επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού 111.600 ευρώ.

*Αναδείχτηκαν Οι προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:

-«Αποκατάσταση οδού προς Φροσύνη Σουλίου», προϋπολογισμού 535.000 ευρώ. Προσωρινός ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ ΑΕ Τεχνική Εταιρεία.

-«Βελτίωση βατότητας – κατασκευή τεχνικών – σήμανση και ασφάλεια οδικών τμημάτων στο Δήμο Πάργας» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 382.000 ευρώ. Προσωρινός ανάδοχος: ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ.

-«Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Προσωρινός μειοδότης: ΤΕ. ΚΑΤ. Ο.Ε.