Άμεση ενίσχυση στην πολιτική προστασία – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ για την προμήθεια οχημάτων

Τοπικά

Δημοπρατήσεις νέων έργων και προμηθειών περιλαμβάνονται μεταξύ των αποφάσεων που έλαβε χθες Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Από τις χθεσινές αποφάσεις ξεχωρίζει αυτή που αφορά την προμήθεια ημιφορτηγών και επιβατηγών οχημάτων για την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας με προϋπολογισμό 1.124.000 ευρώ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020». Η προμήθεια αυτών των οχημάτων θα λύσει ελλείψεις τις υπηρεσίας σε οχήματα, ειδικά όταν προκύπτουν άμεσες ανάγκες από απρόβλεπτες καταστάσεις.
Αναλυτικά η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε προσωρινούς αναδόχους για τα έργα:
-«Κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων στην παραλιακή οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας στις Χ.Θ. 5+900 (συμβολή με την οδό Λασκαράτου) και στη θέση Φραξήλα», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΕΝΩΣΗ Ι.ΚΑΡΑΜΠΙΤΙΑΝΗΣ-Γ. Ν. ΚΥΡΙΤΣΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
-«Αποκατάσταση ζημιών και άρση καταπτώσεων στην 8η επαρχιακή οδό της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 73.160 ευρώ. Ανάδοχος Κων. Κώστας.
Κατακύρωσε τον διαγωνισμό:
-«Προμήθεια παραθύρων Κέντρου Υγείας Μετσόβου», προϋπολογισμού 62.000 ευρώ Ανάδοχος: Υιοί Ζώμπρα Ο.Ε.
Ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:
-«Καθαρισμός κοίτης και ενίσχυση αναχωμάτων ποταμού Αχέροντα των παραποτάμων και των ρεμάτων του», προϋπολογισμού 270.000,00 ευρώ με ΦΠΑ.
-«Προμήθεια διπλοκάμπινων ημιφορτηγών και επιβατηγών οχημάτων για την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 1.124.000 ευρώ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020».
-«Άμεση αποκατάσταση βατότητας της Ε.Ο Ιωαννίνων – Κοζάνης και προστασία πρανών από τον ποταμό Σαραντάπορο», προϋπολογισμού 65.720 ευρώ.
-«Επισκευή Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου χαράδρας Βίκου Ζαγορίου» προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.

Παρατείνεται η σύμβαση για τη μεταφορά του υπολείμματος

Με άλλη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την επέκταση της υπάρχουσας σύμβασης για τη μεταφορά του υπολείμματος από την εγκατάσταση Επεξεργασίας Α.Σ.Α. στους κατά τόπους ΧΥΤΥ (Άρτας, Ελληνικού, Καρβουναρίου). Η παράταση ισχύει μέχρι εξαντλήσεως της αρχικής δαπάνης της σύμβασης και εκτιμάται ότι θα επαρκέσει για τη μεταφορά υπολείμματος για διάστημα 5-8 μηνών.