«Αγκάθι» η έλλειψη αναισθησιολόγων για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Τοπικά

Μπροστά σε ένα μεγάλο εμπόδιο βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς η ανταπόκριση γιατρών για διετή πρόσληψη είναι αρκετά μικρή. Από τον κανόνα αυτόν δεν ξεφεύγει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με το μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι η έλλειψη αναισθησιολόγων που φρενάρει ταυτόχρονα τη διεξαγωγή περισσότερων χειρουργείων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, η ανταπόκριση για την κάλυψη των κενών θέσεων είναι ελάχιστη, με τη διοίκηση του νοσοκομείου να περιμένει την ολοκλήρωση του χρονικού περιθωρίου για την υποβολή των αιτήσεων στις προκηρύξεις που βρίσκονται «στον αέρα», εκφράζοντας απλώς συγκρατημένη αισιοδοξία.
Όπως ανέφερε ο διοικητής του ΠΓΝΙ Βασίλης Τσίκαρης το μεγάλο εμπόδιο για την κάλυψη ακόμη μεγαλύτερου αριθμού χειρουργείων στο νοσοκομείο, είναι η έλλειψη αναισθησιολόγων.
«Αυτό θα μας έδινε τη δυνατότητα να δρομολογούμε και να πραγματοποιούμε πολλές περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις από αυτές που ήδη πραγματοποιούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στον αντίποδα, ικανοποιητική κρίνεται η ανταπόκριση νοσηλευτών στις προκηρύξεις και το επόμενο διάστημα το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων που προκηρύχθηκαν για το ΠΓΝΙ, θα καλυφθεί.

Επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς εφησυχασμούς

Η εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Ήπειρο έχει οδηγήσει και στη σταδιακή επιστροφή των κανονικών λειτουργιών σε όλες σχεδόν τις Κλινικές, και ταυτόχρονα στη διατήρηση σε φάση ετοιμότητας των Κλινικών και Μονάδων, που συγκροτήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έτσι, τόσο η ΜΑΦ με τις 8 κλίνες, όσο και η Μονάδα Λοιμωδών, με τις 20 κλίνες παραμένουν σε ετοιμότητα, για να επαναλειτουργήσουν άμεσα εάν και εφόσον απαιτηθεί, αλλά κάποιες επιπλέον κλίνες στην μία πτέρυγα της Παιδιατρικής και στον 3ο όροφο της πρώτης πτέρυγας, θα επιστρέψουν στο προηγούμενο καθεστώς.
Καταλήγοντας ο κ. Τσίκαρης αναφέρθηκε στους κανόνες που ισχύουν για την λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και εν γένει για την πρόσβαση των πολιτών, στο νοσοκομείο, που θα πρέπει να γίνεται με προκαθορισμένο ραντεβού και φυσικά με την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.