Αγιασμός με είδηση στο Μουσικό Σχολείο

Τοπικά

Στον αγιασμό του Μουσικού Σχολείου έδωσε το «παρών» ο δήμαρχος, Μωυσής Ελισάφ

Με την ευχή, οι εικόνες αυτές να αποτελέσουν του χρόνου την αντίστοιχη πρώτη ημέρα της λειτουργίας των σχολείων, παρελθόν, ως μία κακή ανάμνηση για την παγκόσμια κοινότητα, ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα και επίσημα το νέο σχολικό έτος.

Χιλιάδες μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων προσήλθαν στα σχολεία, φορώντας τις προστατευτικές μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις κατά τη διάρκεια της τελετής του αγιασμού, όπως έκαναν και οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων που τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή του αγιασμού στα σχολεία της πόλης.

Νωρίς το πρωί, στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο, παρευρέθησαν ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, οι βουλευτές Γ. Αμυράς και Μερ. Τζούφη αντίστοιχα, οι αντιδήμαρχοι Γ. Αϊβατίδης και Αρ. Παππάς, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κων. Καμπουράκης και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Πέρα από τις ευχές για καλή σχολική χρονιά στο μαθητικό και εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου και της πόλης, στα αξιοσημείωτα, η δημόσια δέσμευση της πρόθεσης τουλάχιστον του δήμου Ιωαννιτών, όπως την μετέφερε ο κ. Ελισάφ, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η πόλη να αποκτήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα ένα πρότυπο Μουσικό σχολείο, προφανώς σε άλλο κτήριο από το υπάρχον, με πολύ καλύτερες συνθήκες διδασκαλίας για όλους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ελισάφ, αναφέρθηκε στην ένταση της προηγούμενης χρονιάς με τη διεύθυνση του σχολείου, χαρακτηρίζοντάς την ως μία «θλιβερή παρεξήγηση».

Επικαλέστηκε τέλος τις πολλές και ουσιαστικές παρεμβάσεις που έγιναν στην κτηριακή υποδομή του σχολείου, σε συνεργασία και με την περιφέρεια Ηπείρου, ώστε το κτήριο να είναι και ασφαλές και λειτουργικό, αλλά παράλληλα να είναι και νόμιμα αδειοδοτημένο.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ