Στην Περιφέρεια Ηπείρου το στρατόπεδο Παπακώστα

Τοπικά

Το πλέον καθοριστικό βήμα για να δοθεί λύση στο μείζον κτηριακό πρόβλημα της ΠΕ Άρτας με την ανέγερση νέου διοικητηρίου και υπηρεσιών της Περιφέρειας, αποτέλεσε η οριστική παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Παπακώστα» στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Το προτελευταίο βήμα έγινε με την απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, και ακολούθησε η Κοινή Υπουργική Απόφαση παραχώρησης της αιτούμενης έκτασης από τους υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο αντίστοιχα.

Συνολικά, παραχωρούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου 12.000 τ.μ του πρώην στρατοπέδου και με τον τρόπο αυτό επιλύεται ένα ζήτημα ετών, που ρυθμίστηκε μόλις το τελευταίο διάστημα έπειτα από τις έντονες πιέσεις της Περιφέρειας Ηπείρου, με διαδοχικές συναντήσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, όπως με τον διευθυντή του Πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη, που έγιναν τόσο από τον Αλ. Καχριμάνη, όσο και από τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας Β. Ψαθά.

Ο συντονισμός των συναρμόδιων φορέων αποδείχθηκε καθοριστικής σημασίας για την έκβαση του εγχειρήματος, με την Ήπειρο να βγαίνει κερδισμένη σε μία υπόθεση διεκδίκησης που μέχρι πριν λίγα χρόνια έμοιαζε οριστικά χαμένη.

Μετά την υπογραφή της ανωτέρω Κ.Υ.Α. θα ακολουθήσει η υπογραφή του συμβολαίου μεταξύ Περιφέρειας και Ταμείου Εθνικής Άμυνας και στη  συνέχεια  θα  δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή ενός σύγχρονου διοικητηρίου.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνης, με δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που σήμερα η υπόθεση παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παπακώστα της Άρτας ολοκληρώθηκε στο πρώτο και βασικό της σκέλος. Η εξέλιξη αυτή  είναι  αποτέλεσμα μιας συνεχούς προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν είχε την ανάλογη κατάληξη με εκείνης του στρατοπέδου «Δούκα» (Κάστρο Αγίου Ανδρέα) της Πρέβεζας, για λόγους που δεν χρειάζονται τώρα ανάλυση.

Αυτή είναι όμως μια πραγματικότητα που επιβεβαιώνει την ισχυρή πολιτική βούληση που υπήρξε την τρέχουσα περίοδο ώστε να δοθεί τέλος στην χρονίζουσα αυτή εκκρεμότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, ήτοι τον Υφυπουργό Άμυνας Αλκ. Στεφανή, τους υπουργούς που υπέγραψαν την Κ.Υ.Α., την ηγεσία του Τ.ΕΘ.Α. ιδιαίτερα όμως τον Γενικό Γραμματέα  του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, του οποίου ήταν καθοριστική η συμβολή ώστε να ξεπεραστούν και τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια. Η ημέρα που η Άρτα θα αποκτήσει σύγχρονο διοικητήριο, αντάξιο της ιστορίας της και λειτουργικό ως προς την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες πλησιάζει και από την πλευρά της η Περιφερειακή Αρχή θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι κατασκευαστικές εργασίες».