Την Τετάρτη διάγγελμα Μητσοτάκη για τουρισμό, εργασία και οικονομία

Πολιτική

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει διάγγελμα προς τους πολίτες, το απόγευμα της Τετάρτης, σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και της εργασίας ενόψει της τουριστικής περιοόδου.   

Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό, το οποίο θα εξειδικευθεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους υπουργούς.

Τετραμερής σύνοδος με το βλέμμα στον τουρισμό

Σήμερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σήμερα στην τετραμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας.

Οι ηγέτες των τεσσάρων χωρών θα συνομιλήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης και ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τομέα του τουρισμού. Στην ατζέντα είναι τόσο η ανταλλαγή εμπειριών από τη διαχείριση της πανδημίας, όσο και η εξεύρεση τρόπων διευκόλυνσης των διασυνοριακών συναλλαγών, των μεταφορών και των μετακινήσεων.

Χθες, έντεκα υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Δένδιας, συνυπέγραψαν κοινή διακήρυξη για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών, τον τουρισμό και τις μεταφορές.