Στήνονται κάλπες μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών

Πολιτική
  • Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Εθνικές εκλογές τον Ιούνιο «έβγαλε» η κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών, όπως είχαν απαιτήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά αμέσως μόλις τα exit poll προδιέγραψαν ως την ήττα του κυβερνώντος κόμματος.
Η ήττα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ -σχεδόν σε διψήφιο ποσοστό η απόστασή του από τη Ν.Δ. κατέστησε μονόδρομο την επιλογή του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, να ανακοινώσει τα μεσάνυχτα, κι αφού είχε προηγηθεί τετράωρη σύσκεψη με τους συνεργάτες του, την προσφυγή σε βουλευτικές εκλογές.
Η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και η αποτυχία της ηγεσίας του να πείσει «τους πολλούς», όπως ήταν το αγαπημένο σλόγκαν του κ. Τσίπρα, αποτυπώθηκε στην κάλπη των περιφερειακών εκλογών, όπου καταγράφεται η πολιτική βούληση των πολιτών.

Προβληματισμός για τη μεγάλη διαφορά

Τόσο η υφυπ. Παιδείας Μερ. Τζούφη, όσο και οι βουλευτές Χρ. Μαντάς και Γ. Στέφος αντίστοιχα που βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο στούντιο του ITV αποδέχθηκαν την εκλογική επικράτηση της Ν.Δ, με εμφανή τον προβληματισμό τους για την ποσοστιαία διαφορά που προσεγγίζει τις 10 μονάδες. Ο προβληματισμός βέβαια ανήκει στο ευρύτερο φάσμα των στελεχών και υποστηρικτών της κυβέρνησης, που δεν κεφαλαιοποίησε ούτε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία, ούτε τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και των οικονομικών μεγεθών, αλλά ούτε και τα μέτρα που ανακοίνωσε και πρόλαβε κιόλας να εφαρμόσει προεκλογικά.

Ικανοποίηση από τον Κ. Τασούλα

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κ. Κώστας Τασούλας με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής απέστειλε μια γραπτή ανακοίνωση στην οποία σε πανηγυρικό τόνο κάνει λόγο για θετική εξέλιξη για την χώρα ενώ συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη για την επιτυχία του.
«Ο Ελληνικός λαός πήρε την τύχη της χώρας στα χέρια του! Ήρεμα και αποφασιστικά παραμέρισε το λαϊκισμό, το διχασμό, το ψέμα, την υποτίμηση του ιδίου και την υπονόμευση της χώρας.
Η ξεκάθαρη, όσο και συντριπτική νίκη της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη επέβαλαν στον πελαγωμένο κ. Τσίπρα το αυτονόητο. Να συρθεί σε εθνικές εκλογές νωρίτερα, να εγκαταλείψει δηλαδή την εξουσία σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα από τώρα, για να μπορέσει έτσι να γυρίσει επιτέλους σελίδα ο τόπος, και να βάλουμε μπρος ένα σχέδιο προκοπής και κανονικότητας μετά από μία πολυετή δοκιμασία.
Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, των πρώτων πολιτικών εκλογών μετά από περίπου μια τετραετία, αλλά και εκείνο των περιφερειακών εκλογών, στις οποίες και πάλι εντυπωσιακά όσο και πανάξια πρωτοστάτησε η Περιφέρεια Ηπείρου με την άξια πολλών συγχαρητηρίων επανεκλογή του κ. Αλ. Καχριμάνη, δίνουν το μέτρο της επικείμενης μεγάλης πολιτικής αλλαγής σε όλη την Ελλάδα, στην Ήπειρο και στα Γιάννενα, μιας αλλαγής που πηγάζει από το σταθερό και ολοένα διογκούμενο αίτημα να μπει μια σειρά στη χώρα με νέες δουλειές για τους νεότερους, με ασφάλεια για όλους, με σωστές υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, και με αναβάθμιση της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδος.
Σε λιγότερο από πέντε εβδομάδες από σήμερα ο ελληνικός λαός θα έχει ολοκληρώσει την πολιτική αλλαγή που ήδη δρομολόγησε. Και ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώνοντας τους Έλληνες, θα ανταποκριθεί πλήρως στο ώριμο αίτημά τους για τερματισμό της περιπέτειας, και για χτίσιμο μιας Ελλάδος που να εμπνέει εμπιστοσύνη και ελπίδα στους πολίτες της», υπογραμμίζει.