Στην Σακελλαροπούλου ο Μητσοτάκης παραλαμβάνει την πρώτη διερευνητική εντολή

Πολιτική

Ξεκίνησε η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ξεκίνησε η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να έχει συνάντηση αυτήν την ώρα με τον Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να το δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνηση μετά τη σαρωτική νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε το Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τις 12:30 και έγινε δεκτός από την κυρία Σακελλαροπούλου. Όπως έγραψε νωρίτερα το iefimerida.gr, oι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει την πρώτη εντολή και θα την επιστρέφει ως το τέλος της ημέρας. Πιθανότατα θα κάνει έναν κύκλο τηλεφωνημάτων προς τους πολιτικούς αντιπάλους του για να τους ενημερώσει για τις προθέσεις του.

Ο πρωθυπουργός μετά το χθεσινό θρίαμβο της ΝΔ μίλησε για «καταλυτικά» δεδομένα, έκανε λόγο για επιτάχυνση της διαδικασίας για «οριστική κυβερνητική λύση, ώστε η πατρίδα μας να έχει το συντομότερο δυνατόν έμπειρο χέρι στο τιμόνι της». Είναι ενδεικτικές οι εκτιμήσεις στελεχών της ΝΔ ότι θα μπορούσε να αναλάβει η υπηρεσιακή κυβέρνηση ακόμα και ως το τέλος της εβδομάδας και οι δεύτερες εκλογές να επισπευσθούν για τις 25 Ιουνίου.

Νωρίτερα, στο Προεδρικό Μέγαρο είχε μεταβεί ο Κώστας Τασούλας και παρέδωσε τα τελικά αποτελέσματα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου τα οποία του παρέδωσε η υπηρεσιακή ΥΠΕΣ, Καλλιόπη Σπανού.

Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέψει την διερευνητική εντολή, αυτή θα περάσει στους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη.