Ποιοι βουλευτές εκλέγονται στην Ήπειρο

Πολιτική

Με 10 βουλευτές θα εκπροσωπείται πλέον η Ήπειρος στη Βουλή

Με 10 βουλευτές θα εκπροσωπείται πλέον η Ήπειρος στη Βουλή καθώς, μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής, μια έδρα λιγότερη έχει ο νομός Άρτας (δύο έναντι τριών το 2019) και μια και μόνο έδρα η Θεσπρωτία, έναντι δυο το 2019.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών στην Ήπειρο εκλέγονται:

Νομός Άρτας

Από τη Νέα Δημοκρατία, επανεκλέγεται ο πρ. υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Στύλιος, έχοντας συγκεντρώσει – με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 88,79% – 7653 σταυρούς προτίμησης.

Από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανεκλέγεται η πρ. Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, έχοντας συγκεντρώσει 6915 σταυρούς προτίμησης.

Νομός Ιωαννίνων

Στα Ιωάννινα, αν και η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, χάνει τους 3 από τους τέσσερις βουλευτές που είχε μέχρι τώρα, καθώς δύο βουλευτές εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ και από έναν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ:

Από τη Νέα Δημοκρατία επανεκλέγεται ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ο οποίος συγκεντρώνει, με ενσωματωμένο το 89,61% των εκλογικών τμημάτων, 15.901 σταυρούς προτίμησης. Εκτός βουλής μένει ο πρ. υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς και η μέχρι τώρα βουλευτής Μαρία Κεφάλα.

Από το ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται η Μερόπη Τζούφη με 8482 σταυρούς και ο Ιωάννης Στέφος με 6696, ο οποίος είχε διατελέσει βουλευτής και την περίοδο 2015-2019.

Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Τσίμαρης Ιωάννης με 4486 σταυρούς προτίμησης και από το ΚΚΕ εκλέγεται ο Νικόλαος Έξαρχος με 2233 σταυρούς.

Νομός Πρέβεζας

Στην Πρέβεζα, με ενσωματωμένο το 90,91% των σταυρών από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Κυριάκης Σπυρίδωνας με 7080 σταυρούς προτίμησης, αφήνοντας εκτός βουλής τον μέχρι τώρα βουλευτή Στέργιο Γιαννάκη.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επανεκλέγεται ο Μπάρκας Κωνσταντίνος με 3366 σταυρούς προτίμησης.

Τέλος, στη μονοεδρική Θεσπρωτία επανεκλέγεται ο Βασίλης Γιόγιακας με 8468 σταυρούς (ενσωμάτωση 90,17% των εκλογικών τμημάτων).