ΣΠ. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ – Με σχέδιο στη μάχη ενάντια στην ανεργία

Πολιτική

Την δική του πρόταση για την καταπολέμηση της ανεργίας καταθέτει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος με αφορμή την έγκριση προγράμματος απασχόλησης ανέργων στη Δυτική Μακεδονία μετά από διεκδίκηση του εκεί Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη.

Οι Ορίζοντες Ηπείρου, εκτός όλων των άλλων έχουν κάνει γνωστή -εδώ και μήνες- την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν το Μητρώο Ανέργων Ηπειρωτών (ΜΑΗ), μέσα από το οποίο -με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια- επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν και πολύ περισσότερο επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν θα κληθούν να προσλαμβάνουν εργαζόμενους. Και αυτό θα είναι ένα από τα βασικά κριτήρια που θα έχει η Περιφέρεια για να τις εντάσσει σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που εντάσσονται στο σχέδιο της Περιφερειακότητας και αποτελεί βασικό πυλώνα στην προσπάθεια ανάπτυξης της Ηπείρου σύμφωνα με το πλάνο της παράταξης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ριζόπουλος καλεί τους συνυποψήφιούς του Γιώργο Ζάψα και Δημήτρη Δημητρίου σε συστράτευση στη μάχη ενάντια στην ανεργία τονίζοντας τα εξής:

«Επειδή εκτιμώ ότι το θέμα της ανεργίας πρέπει να απασχολήσει όλους τους διεκδικητές οι οποίοι προτάσσουν μια διαφορετική αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση, καλώ τους συνυποψήφιους Περιφερειάρχες Γιώργο Ζάψα και Δημήτρη Δημητρίου να επισκεφθούμε από κοινού τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και να συζητήσουμε μαζί του για τον τρόπο με τον οποίο σχεδίασε, ζήτησε και πέτυχε τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων του. Τους καλώ αφενός με την ιδιότητα των πολιτικών και αφετέρου με βάση τις επαγγελματικές τους ενασχολήσεις. Τον μεν κ. Ζάψα και λόγω της θητείας του στον ΟΑΕΔ, τον δε κ. Δημητρίου λόγω της θητείας του στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Στη συνέχεια, μετά την επίσκεψη προτείνω στους δύο συνυποψήφιους μου να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και επιχειρήματα και να καταλήξουμε σε ένα κοινό δεσμευτικό πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας στην Ήπειρο που θα εφαρμοστεί από όποιον τιμήσουν οι πολίτες της Περιφέρειάς μας, με τη συμπαράσταση των υπολοίπων.

Τα προβλήματα που μας κληροδοτεί η απερχόμενη διοίκηση είναι τόσο μεγάλα που δεν έχουμε το δικαίωμα να βάζουμε το εγώ μας πάνω από το σύνολο.

Η πρόσκλησή μου είναι ανοιχτή, χωρίς αστερίσκους και προαπαιτούμενα. Οι καιροί ου μενετοί.»