ΣΠ. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ – Εποικοδομητικές συναντήσεις με ακόμα δύο Δημάρχους 

Πολιτική

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος συνέχισε τις συναντήσεις του με εκλεγμένους δημάρχους της Ηπείρου. Διαδοχικά συναντήθηκε με τους δημάρχους Δωδώνης κ. Χρήστο Ντακαλέτση και Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά.

Και με τους δύο συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης με βάση το μοντέλο της Περιφερειακότητας, αλλά και επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Από όλες τις πλευρές κατέστη σαφές ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία, που είναι ζητούμενη, μπορούν να προχωρήσει ο σχεδιασμός και να δοθούν λύσεις. Μετά τις συναντήσεις ακολούθησαν δηλώσεις.

«Η κουβέντα ξεκίνησε και κατέληξε πάνω σε προβληματισμούς που έχουμε όλοι μας, επί χρόνια. Όσα είπαμε ήταν εποικοδομητικά και είμαι βέβαιος ότι, τόσο εκείνος όσο και εγώ προβληματιστήκαμε για το πως μπορούμε να συνεργαστούμε και να λύσουμε αυτά τα ζητήματα», δήλωσε ο κ. Ντακαλέτσης.

«Ευχαριστώ το δήμαρχο που μας δέχθηκε και μας έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξουμε την έννοια της Περιφερειακότητας. Ήταν μια πολύ ευχάριστη συζήτηση και μοιραστήκαμε την αγωνία μας για την αξιοποίηση ευρύτερα του δήμου. Είχαμε τη δυνατότητα να αναλύσουμε τον πολυκερματισμό του ανάγλυφου του δήμου, με όλες τις περιοχές του και με ποιόν τρόπο θα μπορέσουμε να στηρίξουμε στο πλαίσιο της Περιφερειακότητας την κάθε περιοχή διακριτά.

Τέθηκαν όμως και ζητήματα πρακτικά όπως για παράδειγμα ότι δεν έχει νόημα να μιλάμε για πολιτιστικό κομμάτι αξιοποίησης όταν δεν έχει εξεταστεί η χρήση των ομβρίων από την Ιονία Οδό, όπου δήμαρχε όπως διαπίστωσα με φόβο με την αύξηση της κίνησης θα δημιουργηθούν ζητήματα τα οποία ούτε καν έχει φανταστεί κανένας.

Εγώ θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις, την τεχνογνωσία μου και τη διάγνωση του πως δουλεύει το αθηνοκεντρικό κράτος». Τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.

«Ακούσαμε και τις απόψεις του κ. Ριζόπουλου σε πολλά πράγματα συμφωνήσαμε σε άλλα διαφωνήσαμε. Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις και στο μέλλον», σημείωσε ο κ. Παππάς.

«Άκουσα με πολύ ενδιαφέρον το άγχος για το λιμάνι της Σαγιάδας. Το θέμα της ανάπτυξης του ορεινού πλούτου -που ουσιαστικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τους ορεινούς όγκους του νομού Ιωαννίνων- ο οποίος πρέπει να αναπτυχθεί.

Να γνωρίζετε ότι βασικό μου μέλημα, όπως και στην περίπτωση της Κόνιτσας, δεν είναι μόνο το πως θα γίνει η σύνδεση της αρτηρίας με την Εγνατία για να υπάρξει έξοδος από την απομόνωση, είναι ουσιαστικά το εάν μπορέσουμε να δούμε και ένα έργο πνοής: Να «απελευθερώσουμε» τους Φιλιάτες και από την πλευρά την πίσω, προς Καλπάκι.

Έχετε τη δέσμευσή μου απ’ όποια θέση κι αν βρεθούμε ότι θα είμαστε σε απόλυτη ευθεία γραμμή σε επίπεδο συνεργασίας γιατί ακόμη και η διαφωνία μας είναι ένα πλαίσιο παραγωγικότητας», ανέφερε με τη σειρά του ο κ. Ριζόπουλος.

Συνάντηση και στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων

 

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος συνεχίζει και τις επαφές του με τους φορείς της Ηπείρου. Το πρωί της Παρασκευής, με αντιπροσωπεία της παράταξης, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και συναντήθηκε με τον πρόεδρό του Ιωάννη Μήτση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων και στόχων. Έγινε διεξοδική συζήτηση για όλα τα ζητήματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας και συμφωνήθηκε η συνάντηση να επαναληφθεί σύντομα για ακόμη μεγαλύτερη εξειδίκευση.

«Η επιχειρηματικότητα του νομού μας είχε μια πολύ καλή, δυνατή και ουσιαστική συζήτηση με τον κ. Ριζόπουλο. Εθίγησαν πάρα πολλά θέματα, τόσο γενικής επιχειρηματικότητας που αφορά όλη την Ελλάδα όσο και της τοπικής, δίνοντας έμφαση στα πλεονεκτήματα που έχουμε ως περιοχή. Έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλά σημεία που μπορεί να υπάρξει άμεση συνεργασία Περιφέρειας, Επιμελητηρίων και όλων των φορέων για το κοινό καλό των Ιωαννίνων και της Ηπείρου», ανέφερε ο κ. Μήτσης.

«Ανέλυσα το όραμά μου για το φυσικό αέριο, για το λιμάνι, για το αεροδρόμιο για την άρση της απομόνωσης σημαντικών περιοχών, όπως η Κόνιτσα, που μπορούν να μας δώσουν πλεονεκτήματα.

Ανέλυσα την έννοια της Περιφερειακότητας. Και το πιο σημαντικό που εξήγησα είναι το ότι όταν αποφασίζουν άνθρωποι και φορείς να δουλέψουν μαζί κάποιοι είναι ένα βήμα μπροστά. Η Ήπειρος έχασε 20 χρόνια. Όταν λοιπόν βρίσκεται κάποιος στο άνδρο της επιχειρηματικότητας και υπάρχουν προτάσεις οι οποίες έχουν δρομολογηθεί, οι οποίες είναι στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση και λογική με τις δικές μας προγραμματικές θέσεις, είναι πιο γρήγορο και άμεσο να επιδοτηθούν αυτές από το καθόμαστε εμείς να σχεδιάζουμε από την αρχή με τον εγωισμό του ποιος το ξεκίνησε και ποιος το τελείωσε», σημείωσε ο κ. Ριζόπουλος.