Πρότυπο Λύκειο και πάλι η Ζωσιμαία – Το ανακοίνωσε η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο ITV

Πολιτική

Την επανίδρυση του Λυκείου της Ζωσιμαίας με τη μορφή του Πρότυπου όμως, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ITV.

Στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας που κατατίθεται μετά το Πάσχα, θα περιλαμβάνεται η συγκεκριμένη ρύθμιση που θα επαναφέρει το Πρότυπο Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής σε λειτουργία, μετά από πολλά χρόνια, ενώ παράλληλα θα ικανοποιήσει αφενός ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας, φορέων και συλλογικοτήτων με αναφορά στο ιστορικό παρελθόν της Ζωσιμαίας και αφετέρου και μία προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ σε τοπικό επίπεδο.

Η υπόθεση κρατά βέβαια αρκετά χρόνια με την επανίδρυση των Πρότυπων Λυκείων να περνά σε δεύτερη μοίρα επί της προηγούμενης διακυβέρνησης, που τον Απρίλιο του 2019 σε σχέδιο νόμου είχε προβλέψει την συνέχιση λειτουργίας του Λυκείου της Ζωσιμαίας, όχι στην κατηγορία των Πρότυπων, αλλά σε εκείνη των Λυκείων Γεν. Κατεύθυνσης. Αυτό είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις κατά κύριο λόγο από τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Αποφοίτων της Ζωσιμαίας Σχολής, ενώ στην προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών, το σύνολο σχεδόν των υποψηφίων δημάρχων και παρατάξεων, είχαν αποδεχθεί το σχετικό αίτημα, με τη δέσμευση, ότι και οι ίδιοι θα κινηθούν στην κατεύθυνση να ασκήσουν πίεση στην πολιτική ηγεσία. Εκπαιδευτικά ζητήματα

Στη συνέντευξή της στο ITV στο μεταξύ, η κα Κεραμέως μίλησε και για άλλα ζητήματα εκπαιδευτικής φύσης, με ιδιαίτερη αναφορά στις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες φαίνεται πως θα διεξαχθούν κοντά στην προβλεπόμενη ημερομηνία, με επιπλέον μέτρα ασφάλειας της υγείας των υποψηφίων και των επιτηρητών.

Η κα Κεραμέως δήλωσε ακόμη απόλυτα ικανοποιημένη από την ανταπόκριση της εκπαιδευτικής, αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας στις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης και της εξ αποστάσεως παράδοσης μαθημάτων, τονίζοντας, ότι δεν πρόκειται να χαθεί το εξάμηνο στα πανεπιστήμια, ούτε όμως και στα ΙΕΚ.

Τέλος, το υπ. Παιδείας προχωρά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δομών σε αυτή τη φάση και σε επόμενη στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με την κα Κεραμέως να τονίζει πως αυτό αποτελεί εκτός από δέσμευση της Ν.Δ και μία σύγχρονη αναγκαιότητα για τη βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών στους μαθητές.

 

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ