ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ – Ζήτησε την ενίσχυση του ΚΚΕ

Πολιτική

Με την πολιτική ομιλία του Γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την Πέμπτη, το βράδυ στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων, μπροστά σε πλήθος κόσμου, κορυφώθηκε η δραστηριότητα του κόμματος στην πόλη.
Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυνε η Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια βουλευτής στο Ν. Ιωαννίνων.
Στο στόχαστρο οι δυο κεντρικοί πολιτικοί αντίπαλοι: Τσίπρας και Μητσοτάκης. Το δίπολο που επιχείρησε να αποδυναμώσει ο κ. Κουτσούμπας κάνοντας ειδική αναφορά στον καθένα: «Ο μεν Τσίπρας αναμασά τα γνωστά ΠΑΣΟΚικά διλήμματα για την επάρατο δεξιά, που ο ίδιος όμως ξέπλυνε, ακολουθώντας καραμπινάτη δεξιά πολιτική. Ο δε Μητσοτάκης παριστάνει το νέο «πουλέν» του μεγάλου κεφαλαίου, διεκδικεί τη δόξα της αντιλαϊκής πολιτικής, που για τέσσερα χρόνια του έκλεψε ο Τσίπρας» είπε θέλοντας να καταδείξει με εμφαντικό τρόπο πόσα κοινά έχουν τελικά οι δυο κεντρικοί αντίπαλοι των εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έθεσε ξεκάθαρα το δίλλημα ενόψει της κάλπης των εθνικών εκλογών και μίλησε ξεκάθαρα για όσα κρίνονται σε αυτή την εκλογική μάχη που το ΚΚΕ δίνει με στόχο την άνοδο των ποσοστών του: «Γιατί σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται ποια θα είναι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ ή αν η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία. Δεν κρίνεται ποια κόμματα θα είναι το συμπλήρωμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης. Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο πιο δυνατός θα βγει ο λαός την επόμενη μέρα. Πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσει η αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα και η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας» είπε αποσπώντας το δυνατό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Η Κομισιόν… έχει πάντα όρεξη!
Στο επίκεντρο και η Κομισιόν με τις εκθέσεις της για την Ελλάδα που αποτυπώνουν και τον σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια: «Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, μια ματιά να ρίξει κανείς στις εκθέσεις της Κομισιόν, θα καταλάβει πως όλα είναι έτοιμα για το νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης στο όνομα της επιβράδυνσης της ανάπτυξης και των δημοσιονομικών κενών. Και η όρεξη της Κομισιόν δεν άνοιξε τώρα προεκλογικά, επειδή βλέπουν να έρχεται ο Μητσοτάκης, γιατί τάχα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους την έκοβε. Πάντα ανοιχτή ήταν η όρεξή….» είπε ο κ. Κουτσούμπας δείχνοντας τα μελλούμενα για τον ελληνικό λαό
Ο κ. Κουτσούμπας στάθηκε και στα όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο . Τα γεγονότα προκαλούν προβληματισμό ενώ ο Γενικός Γραμματέας βλέπει για ακόμη μια φορά την εμπλοκή της Αμερική στο όλο γίγνεσθαι: «Φαίνεται η ενεργότερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται στην ευρύτερη περιοχή» είπε μεταξύ άλλων .Αμέσως μετά την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων του ΚΚΕ για το Νομό Ιωαννίνων.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ