ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ – Νέες προοπτικές για την Άρτα

Πολιτική
  • Αλ. Καχριμάνης: Στις εκλογές δεν υπάρχει πολυτέλεια για πειραματισμούς

 

«Την Κυριακή 26 Μαΐου, δεν υπάρχει πολυτέλεια για πειραματισμούς. Θέλουμε να μας δώσετε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε όσα έργα και δράσεις έχουμε ξεκινήσει στην Άρτα, στην Ήπειρο, χωρίς εμπόδια, χωρίς ασκήσεις ισορροπίας». Τα παραπάνω, τόνισε μεταξύ άλλων, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας την Παρασκευή στην ανοικτή κεντρική προεκλογική εκδήλωση της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» στην Άρτα.

Ο κ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή έχουν δρομολογηθεί στην Π.Ε. Άρτας, είτε είναι αμιγώς τοπικής, είτε υπερτοπικής σημασίας,  τα οποία, όπως είπε, συμβάλλουν στην εξάλειψη των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και δημιουργούν προϋποθέσεις δυναμικής ανάπτυξης. «Λύσαμε – είπε- προβλήματα της καθημερινότητας, στηρίξαμε τους επαγγελματίες, τους ψαράδες, τους αγρότες. Βάλαμε «πλάτη» για να ξεπεράσουν δυσκολίες, να αντέξουν στην κρίση. Επενδύσαμε στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό. Προχωρήσαμε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, για τη συντήρηση και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου, που συνδυάζει το ιστορικό παρελθόν με  την  Άρτα του μέλλοντος. Η παράταξή μας, το έχει αποδείξει με πράξεις και έργα: είναι η εγγύηση για να πάει η Ήπειρος, η Άρτα ψηλότερα».

«Εμείς μιλάμε με το έργο μας. Και για αυτό το έργο ζητάμε να μας κρίνετε», τόνισε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο νυν και υποψήφιος Περιφερειάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς σε έργα και δράσεις που είτε υλοποιήθηκαν, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την Π.Ε. Άρτας.

 

 

Περιοδείες σε Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, Ζαγόρι και Μέτσοβο

Οι προοπτικές στον τουρισμό σε συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα, ήταν ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν στις περιοδείες του κ. Καχριμάνη σε τοπικές κοινότητες του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, των Δήμων Ζαγορίου και Μετσόβου.

Ο κ. Καχριμάνης, τόνισε πώς η πολιτική της Περιφέρειας για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο, έχει ήδη φέρει αποτελέσματα και ανέφερε πως στη νέα θητεία της Περιφερειακής Αρχής, έχουν προγραμματιστεί νέα οδικά έργα βελτίωσης των υποδομών, μεταξύ των οποίων είναι και η βελτίωση της σύνδεσης του Ζαγορίου και του Βορείου τμήματος του λεκανοπεδίου με την Εγνατία Οδό.

Σε συναντήσεις με κατοίκους του Ζαγορίου ο κ. Καχριμάνης, υπογράμμισε πως για να υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή, η Περιφέρεια είναι πρόθυμη να συνδράμει επενδυτικές πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στην παραγωγή τοπικών προϊόντων που στο παρελθόν αποτελούσαν την ταυτότητα του Ζαγορίου. Επίσης, χαρακτήρισε απαράδεκτες μεθοδεύσεις που προκαλούν προβλήματα στην προμήθεια στύλων από τη ΔΕΗ και οι οποίες θα προκαλέσουν πρόβλημα επιβίωσης στους δασεργάτες του Ζαγορίου.

Στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Μετσόβου και στην κεντρική ομιλία του στο Μέτσοβο ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης, υπογράμμισε  την ανάγκη συνεργασιών για να πάει η κοινωνία μπροστά. «Τη συνεργασία εμείς την έχουμε κάνει πράξη. Στοχοποιήθηκε ο Δήμος Μετσόβου για να πλήξουν εμένα. Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε συνδράμει και έχουμε συνεργαστεί με όλους ανεξαιρέτως τους δήμους», ανέφερε μεταξύ άλλων για να προσθέσει πως «Αφήνουμε πίσω όσους επενδύουν στο ψέμα, στη συκοφαντία, στην παραπληροφόρηση, συμπεριφορές που είναι ασύμβατες με το ήθος και τις αρχές των Ηπειρωτών».

 

Οι επόμενες περιοδείες

Ο κ. Καχριμάνης σήμερα Τρίτη 21 Μαΐου από τις 9.15 το πρωί θα βρίσκεται σε: Βαλανιδοράχη- Αμμουδιά- Μεσοπόταμο, Καναλάκι (περίπου 12 μ.), Λυγιά- Λούτσα, Καστροσυκιά, Κανάλι, Λούρο- Ωρωπό. Ακόμη, το απόγευμα από τις 6 μ.μ. θα επισκεφθεί τις εξής περιοχές: Αγ. Κυριακή – Αγιά – Ανθούσα –– Πάργα.

Αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου ο κ. Καχριμάνης θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε Λαδοχώρι- Γραικοχώρι-Ηγουμενίτσα/Νέα Σελεύκεια. Στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στο Εκλογικό Κέντρο (8ης Δεκεμβρίου 8- Ηγουμενίτσα).