ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Εύκολη νίκη για τον Αλέξανδρο Καχριμάνη

Πολιτική
  • Τα ποσοστά των υπόλοιπων παρατάξεων

Εισακούστηκε το κάλεσμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη για εντολή αυτοδυναμίας από την πρώτη Κυριακή με το ποσοστό που του χάρισε την αυτοδυναμία να ξεπερνά το 57%.
Στην προεκλογική περίοδο ο κ. Καχριμάνης επαναλάμβανε συχνά την αναγκαιότητα που θα είχε για αυτόν η αυτοδυναμία καθότι θα επέτρεπε στην Περιφερειακή Αρχή να παίρνει άμεσες αποφάσεις για επείγοντα -και μη- ζητήματα. Οι Ηπειρώτες φάνηκε ότι πίστεψαν το πρόσωπο και το έργο του χαρίζοντάς του μια εύκολη νίκη από την πρώτη Κυριακή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο κ. Καχριμάνης εξελέγχεται επί σειρά ετών.
Ο ίδιος βρισκόταν στο γραφείο του από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής με τους συνεργάτες του να βρίσκονται σε διαρκή κίνηση ενημερώνοντάς τον για τα αποτελέσματα που έφταναν από τα εκλογικά τμήματα. Ήδη από τα πρώτα στοιχεία έδειχνε να προηγείται των αντιπάλων του και στο γραφείο του υπήρχε μια συγκρατημένη αισιοδοξία για νίκη από την πρώτη Κυριακή. Τις αμέσως επόμενες ώρες, όταν προστέθηκαν τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα και των πόλεων της Ηπείρου, το κλίμα στο γραφείο του Περιφερειάρχη ήταν πανηγυρικό. Αρκετά μεγάλη ήταν μάλιστα η συγκέντρωση του κόσμου που ήθελε να τον συγχαρεί για την επιτυχία του.
Ο ίδιος βέβαια περίμενε αρκετή ώρα για να κάνει ην επίσημη δήλωσή του, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν πια τα πάντα είχαν ξεκαθαρίσει.
Ο Αλ. Καχριμάνης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους Ηπειρώτες που ανταποκρίθηκαν στο δικό του κάλεσμα για «καθαρή εντολή» από την πρώτη Κυριακή και έδωσαν τη νίκη με μεγάλη διαφορά στην Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου.
«Είναι μεγάλο πράγμα να έχεις προγόνους που σου χάραξαν δρόμους, αυτό σημαίνει Ηπειρωτισμός. Εμείς πρέπει να τον ακολουθήσουμε σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές και οι πρόγονοί μας ήταν αυτοί που φτιάξανε το νέο ελληνικό κράτος, όχι με τα κουμπούρια, αλλά με το αίμα και την ψυχή τους. Αυτοί είναι οι Ηπειρώτες, αυτό είναι το σύνθημα και το δικό μας. Έχουμε να δώσουμε πολλά στην πατρίδα μας και να δώσουμε πρώτα στην Ήπειρο και μετά στην υπόλοιπη Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης. Απαντώντας για πρώτη φορά στη σκληρή και πολλές φορές και ανοίκεια κριτική που δέχθηκε σε προσωπικό επίπεδο από ανθυποψηφίους του ο κ. Καχριμάνης, περιορίστηκε να πει με νόημα, πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι…».
Εξέφρασε τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους στενούς του συνεργάτες και πάνω απ’ όλα την οικογένειά του, για την υποστήριξη της οποίας μίλησε εμφανώς συγκινημένος, αγκαλιάζοντας τη σύζυγό του Ελένη και τη μητέρα του.

Προβληματισμός στο «Κοινό των Ηπειρωτών»

Στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών έμεινε ο Γιώργος Ζάψας παρά την αισιοδοξία που είχε εκφράσει ότι θα βρισκόταν αντιμέτωπος με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη την Κυριακή 2 Ιουνίου. Ο Περιφερειάρχης επικράτησε άνετα από τον πρώτο γύρο ενώ το «Κοινό των Ηπειρωτών» συγκέντρωσε το 15% των ψήφων.
Το αποτέλεσμα αυτό δεν ήταν αντάξιο των προσδοκιών του κ. Ζάψα αλλά ούτε και για μια παράταξη που υποστηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμφώνα με ρεπορτάζ του ITV, τα μεσάνυχτα της Κυριακής από το εκλογικό κέντρο της παράταξης ο Γ. Ζάψας εμφανίστηκε προβληματισμένος από το αποτέλεσμα.
«Δεν πετύχαμε τον στόχο μας, αλλά θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους εκείνους που μας στήριξαν. Θα εργαστούμε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η Ήπειρος θα χρειαστεί να περιμένει μία άλλη ευκαιρία να αλλάξει διοίκηση», ανέφερε ο κ. Ζάψας.

Στην τρίτη θέση οι «Ορίζοντες Ηπείρου»

Με τη σταδιακή ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα των άλλων τριών ΠΕ, ο Σπ. Ριζόπουλος και οι «Ορίζοντες Ηπείρου» καταλαμβάνουν την 3η θέση με ποσοστό λίγο κάτω από το 10%. Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ριζόπουλος εκφράζει συγχαρητήρια στον επανεκλεγέντα Αλ. Καχριμάνη και τις ευχαριστίες του προς εκείνους που υποστήριξαν την προσπάθεια της παράταξης, ενώ κάνει λόγο και πάλι για απειλές και εκφοβισμούς που βίωσαν υποψήφιοι σύμβουλοι κατά την προεκλογική περίοδο, χωρίς να αναφέρεται σε περισσότερες λεπτομέρειες…
«Οι Ορίζοντες Ηπείρου είναι πλέον εκλεγμένη περιφερειακή παράταξη γιατί χιλιάδες Ηπειρώτες απέδειξαν με την ψήφο τους πως επιζητούν νέες ιδέες και νέους ανθρώπους για να τις μετατρέψουν σε πολιτικές.
Θα αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για τον τόπο μας, για την Ήπειρο που ονειρευόμαστε», αναφέρει στη δήλωσή του.

Χαμηλά τα ποσοστά του Δημ. Δημητρίου

Το εκλογικό αποτέλεσμα για την παράταξη Ήπειρος Όλον με τον Δημ. Δημητρίου δεν ήταν ικανοποιητικό, πολύ δε περισσότερο, όταν στη διάρκεια της νύχτας έπεσε από την τρίτη στην τέταρτη θέση. Η εξέλιξη αυτή σαφώς και αποτελεί μία ήττα για το ΚΙΝΑΛ στην Ήπειρο, που προσδοκούσε σε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Σε δήλωσή του ο κ. Δημητρίου, τόνισε πως από την παράταξη του κ. Καχριμάνη και τον ίδιο τον περιφερειάρχη εξαρτάται το μέλλον της Ηπείρου σε επίπεδο προοπτικής. «Εμείς θα είμαστε στο περιφερειακό συμβούλιο από τη θέση που μας δίνει το αποτέλεσμα και θα προσπαθήσουμε να δούμε τις δικές μας προτάσεις να μετουσιώνονται σε πράξη για το καλό της Ηπείρου», τόνισε ο κ. Δημητρίου.