ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΑΣΜΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Εσπερινό Λύκειο

Εκδηλώσεις

Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης των Ιωαννίνων, στο ιστορικό κτίριο της Ακαδημίας. Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων προσφέρει ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας, εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους ή ανέργους αρκεί να έχουν απολυτήριο Γυμνασίου ή να έχουν τελειώσει το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Το εσπερινό είναι εδώ για να προσφέρει λύσεις σε ανθρώπους που θέλουν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση και γιατί όχι να δώσουν και πανελλαδικές εξετάσεις και να πετύχουν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Το εσπερινό ωράριο του Σχολείου (18:45 – 22:05) προσφέρεται για εκείνους που οι επαγγελματικές, προσωπικές ή οικογενειακές τους υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να φοιτήσουν σε πρωινό σχολείο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχολείου, οι μαθητές όλων των ηλικιών μπορούν να επιλέξουν την φοίτηση εκεί για τους εξής λόγους: Για να αποκτήσουν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο και περισσότερες γνώσεις. Για να διεκδικήσουν μία καλύτερη θέση εργασίας στο μέλλον. Για να φοιτήσουν σ’ ένα φιλικό και ήσυχο σχολείο με μικρό αριθμό μαθητών (συνολικά και ανά τμήμα), στο οποίο διδάσκουν εκπαιδευτικοί με διάθεση να σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε τους στόχους.
Για να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ποικίλες εξωδιδακτικές δραστηριότητες που έχουν σχέση με θέματα πολιτισμού, περιβάλλοντος, αγωγής υγείας κ.ά. και στοχεύουν στην ενημέρωση και καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μαθητών.
Οι απόφοιτοι Αποκτούν Απολυτήριο Γενικού Λυκείου και διεκδικούν ευνοϊκή πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Εσπερινών Λυκείων σε ποσοστό πρόσβασης 1% καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων.
Τέλος, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο διεκδικούν πρόσβαση στα Πανεπιστήμια της χώρας χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις και μόνο με τον βαθμό του Απολυτηρίου τους στις σχολές ανοικτής πρόσβασης.
Μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό ΙΕΚ και να αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας επιπέδου. Πληρτοφορίες: Καθημερινά απογευματινές ώρες από 19:00 έως 22:00.

Συμμετοχή σε Εράσμους

Στο μεταξύ, το σχολείο συμμετέχει με επιτυχία σε ένα πρόγραμμα Εράσμους και στα πλαίσια αυτά, την Τρίτη, στο συνεδριακό κέντρο στα Λιθαρίτσια έγινε εκδήλωση ενώ προγραμματίζονται όπως ανέφερε η διευθύντρια πολλές εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ