Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΙΠΡΑ – «Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε έναν μονόλογο»

Πολιτική

Τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που με την έλευσή του στα Γιάννενα εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική κλήθηκε να σχολιάσει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Θεόδωρος Τζαρούχης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι τα Γιάννενα και η Ήπειρος είναι «…στον αυτόματο πιλότο» θέλοντας έτσι να στηλιτεύσει τους τελευταίους επτά μήνες όπου πολλά από όσα είχαν προγραμματιστεί ακυρώνονται.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, Θεόδωρος Τζαρούχης, στον απόηχο της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός έκανε αυτό που κάνει πάντα: Έναν μονόλογο!
Μπαίνοντας στην ουσία ο κ. Τζαρούχης κλήθηκε να απαντήσει για συγκεκριμένες αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν την επέκταση της Ιόνιας με την Κακαβιά αλλά και θέματα παιδείας και υγείας που βρέθηκαν στο προσκήνιο εξαιτίας της «μισής δωρεάς» του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου για τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία αλλά και για την αναστολή λειτουργίας πανεπιστημιακών τμημάτων.
«Ο κύριος Τσίπρας έκανε έναν μονόλογο. Δεν άφησε κανένα μεγάλο έργο. Ανέλαβε την Ιόνια και έκανε τέσσερις φορές εγκαίνια… Επίσης, δεν καταδέχτηκε να προσκαλέσει κανέναν άλλον στα εγκαίνια αυτά. Εμείς, δεν ακυρώνουμε κανένα έργο σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα» είπε ο κ. Τζαρούχης λέγοντας ότι ο κ. Καραμανλής αναζητά μαζί με τους φορείς τρόπους για να ολοκληρωθεί η σύνδεση της Ιόνιας με την Κακαβιά.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων έστρεψε τα πυρά στον πρώην υπουργό Χρίστο Σπίρτζη για να πει ότι εκείνος ήταν που δεν προχώρησε τις μελέτες για το συγκεκριμένο δρόμο.
Ο κ. Τζαρούχης ρωτήθηκε και για το «μπαράζ» υπουργικών επισκέψεων» στην περιοχή μας. Οι υπουργοί διαδέχονται ο ένας τον άλλον…αλλά επι της ουσίας χωρίς συγκεκριμένες ανακοινώσεις και δεσμεύσεις για να μεγάλα ζητήματα της περιοχής. Οι περισσότεροι εξ αυτών έρχονται και φεύγουν σαν απλοί επισκέπτες ενώ πολλές φορές η επίσκεψή τους δεν συνοδεύεται από πρόγραμμα συναντήσεων και επαφών…
Ο κ. Τζαρούχης έσπευσε να υπερασπιστεί την κυβέρνηση και τους υπουργούς λέγοντας ότι δεν είναι προτεραιότητά η επικοινωνία αλλά η ουσία:
«Δεν δουλεύουμε για την επικοινωνία, αλλά για την ουσία» είπε απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα που μίλησε για «εθισμό της νέας κυβέρνησης με την επικοινωνία».
Ερωτηθείς για το εάν διαψεύδονται οι προσδοκίες του ελληνικού λαού που επίσης τέθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στην διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Τζαρούχης υπογράμμισε ότι «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αυξητικές τάσεις για το κυβερνητικό έργο. Συνεπώς, όχι μόνο δεν διαψεύδονται αλλά ενισχύονται κιόλας. Εμείς, έχουμε δεσμευτεί ότι θα τηρηθούν οι προεκλογικές εξαγγελίες» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων.

Μ. Κεφάλα: Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής

Τα πυρά στον Αλέξη Τσίπρα επέστρεψε η βουλευτής Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία Μαρία Κεφάλα σε γραπτή ανακοίνωσή της, υποστηρίζοντας πως επί κυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού υποχώρησε η ανάπτυξη ενώ δεν υπήρχαν επαρκή μέτρα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.
«Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αντί να κάνει μια στοιχειώδη αυτοκριτική για τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε στην ζοφερή πραγματικότητα της πενταετούς διακυβέρνησής του, ήρθε στην Ήπειρο για να κάνει επίθεση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να δηλώσει ξανά (μετά από μια 5ετία) αντιμνημονιακός!
Βεβαίως ο κ. Τσίπρας δεν έβγαλε άχνα για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ (δυο φορές μάλιστα).
Βεβαίως έκανε πως ξέχασε την σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Κακαβιά (που κόντεψε να πάει στις καλένδες εξαιτίας της ολιγωρίας της κυβέρνησής του).
Βεβαίως δεν είπε λέξη για τις ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη και την προστασία του πολίτη που εμείς έχουμε στην καθημερινότητά μας κύριο μέλημα.
Βεβαίως τι να πει για την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ που η δική μας κυβέρνηση βάζει τάξη με σειρά παρεμβάσεων.
Το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι για την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη ένα μείζον θέμα, μόνο που εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι οι μετανάστες θα λιάζονται, αλλά χειριζόμαστε με υπευθυνότητα ένα πραγματικά σοβαρό θέμα.
Δυστυχώς η χώρα υπήρξε στον αυτόματο, επί Πρωθυπουργίας Τσίπρα όμως. Τότε που κόντεψε να μας ρίξει στα βράχια.
Τώρα ευτυχώς έχουμε κυβερνήτη σοβαρό, υπεύθυνο, με σχέδιο, που απολαμβάνει τόσο την πλήρη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού όσο και την εκτίμηση και τον σεβασμό των ξένων ηγετών- τον Κυριάκο Μητσοτάκη», ανέφερε αναλυτικά.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ