Ο ΑΛΚΗΣ ΛΑΝΤΑΒΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ – Τα πρόσωπα που αγωνίζονται στις 7 Ιουλίου

Πολιτική

Τους υποψήφιους βουλευτές που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής για τα Γιάννενα, παρουσίασε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του κόμματος Άλκης Λάνταβος.
Ο κ. Λάνταβος πλαισιωμένος από τα πρόσωπα που θα δώσουν τη μάχη των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου, κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν «πώς μπορεί να είναι το τοπίο την επόμενη μέρα των εκλογών από μια ανεξέλεγκτη κυριαρχία της Ν.Δ αλλά και όταν απέναντι στην κυριαρχία της Δεξιάς υπάρχει ένας ανεύθυνος ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα έτοιμο για όλα…»
Ο κ. Λάνταβος παρουσίασε το δίλημμα των επικείμενων εθνικών εκλογών και προχώρησε σε μια ερμηνεία για την «παλιά και τη νέα Δεξιά» λέγοντας: «Λέγαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε η Νέα Δεξιά. Έχουμε την παλιά, την original Δεξιά του κ. Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε να είναι η Νέα Δεξιά. Η πραγματικότητα είναι πως είτε ψηφίσει κάποιος τον κ. Τσίπρα, είτε τον κ. Μητσοτάκη, στο τέλος βγαίνει ο κ. Καραμανλής» καλώντας με αυτό τον τρόπο τους πολίτες να επιλέξουν την πρόταση του ΚΙΝΑΛ.

Το ψηφοδέλτιο
Αμέσως μετά ακολούθησε η παρουσίαση των επτά υποψηφίων που είναι οι παρακάτω:
Κωνσταντίνος Γάτσιος: Κατάγεται από τη Ζίτσα και είναι δημότης του ομώνυμου δήμου. Είναι καθηγητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1992, στο οποίο διετέλεσε πρύτανης την περίοδο 2011-2015. Από το 2015 είναι μέλος του Διεθνούς Επιστημονικού Συμβουλίου του πανεπιστημίου της Βιέννης. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές και τις διδακτορικές του σπουδές στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, στο οποίο ακολούθως δίδαξε και διετέλεσε Διευθυντής Σπουδών στα Οικονομικά. Το 2017 έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. Από το 2017 είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του κόμματος.
Σωτήρης Ζαρπαλάς: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Τροφίμων. Από το 2010 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της συμβουλευτικής, με έμφαση στους τομείς της αξιοποίησης ευκαιριών χρηματοδότησης επιχειρήσεων, της υλοποίησης και διαχείρισης επενδυτικών έργων. Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά μέσα από τους κόλπους της ΠΑΣΠ και του Συλλόγου φοιτητών του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διετέλεσε Γραμματέας της ΠΑΣΠ Ιωαννίνων και μέλος της Συγκλήτου. Επίσης, έχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Τον Μάρτιο εξελέγη μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. Είναι ενεργό μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Μαργαρίτα Ζήκου: Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στα Γιάννενα, όπου διατηρεί φροντιστήριο ξένων γλωσσών. Η ενασχόλησή της με την πολιτική ξεκίνησε από τα μαθητικά της χρόνια, όταν συμμετείχε ενεργά στην ΠΑΜΚ Ιωαννίνων. Είναι ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ εδώ και δεκαετίες και συμμετέχει στο ΚΙΝ.ΑΛ. από την πρώτη μέρα συγκρότησής του. Ήταν υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων το 2015 και η ένταξή της στο ψηφοδέλτιο προέκυψε μετά από κοινού πρόταση της Φ. Γεννηματά και του Γ. Παπανδρέου. Στο ενεργητικό της καταγράφεται η δημιουργία ενός από τα πρώτα πολιτικά blogs πανελλαδικά με την ονομασία «Πάμε Μαζί». Δραστηριοποιείται παράλληλα στον χώρο του εθελοντισμού και είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας και γραμματέας του Δικτύου Γυναικών Ελλάδας.
Μιχάλης Κασσής: Γεννήθηκε στην Κρανούλα και είναι πτυχιούχος μηχανολόγος μηχανικός, ενώ από τον 1995 ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα στον κλάδο της πτηνοτροφίας. Από το 1986 έως το 2010 ασχολήθηκε με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, έχοντας διατελέσει, μεταξύ άλλων, δήμαρχος Περάματος, μέλος της ΤΕΔΚ Ιωαννίνων, πρόεδρος του ΣΥΔΚΛΙ και περιφερειακός σύμβουλος. Από το 2004 έως το 2012 διετέλεσε πρόεδρος του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος». Εξελέγη βουλευτής στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και της 17ης Ιουνίου 2012, ενώ ήταν υποψήφιος βουλευτής και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015. Ως βουλευτής διετέλεσε μέλος των Επιτροπών Παραγωγής και Εμποριόυ, Οικονομικών, και Έρευνας και Τεχνολογίας.
Θανάσης Μανταλόβας: Είναι πτυχιούχος του τμήματος Χημείας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών. Από το 1994 εργάστηκε για οκτώ χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και από το 2002 είναι υπάλληλος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος της περιφέρειας Ηπείρου. Έχει διατελέσει ειδικός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου και υπήρξε πρόεδρος του Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Ηπείρου. Από το 2010 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ιωαννιτών. Διετέλεσε πρόεδρος του ΣΥΔΛΙ, μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Ηπείρου και αντιδήμαρχος Οικονομικών. Από το 2015 μέχρι πρότινος ήταν αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης. Από το 2014 είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας, καθώς και του Δ.Σ. «Ψηφιακές πόλεις Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε.». Από το 2014, επίσης, είναι πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Η Μέριμνα».
Βάνα Μπάρμπα: Γεννήθηκε στα Γιάννενα και στη συνέχεια βρέθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε ηθοποιός και ασχολήθηκε με το σινεμά και το θέατρο. Κορυφαία στιγμή ήταν η συμμετοχή της στην ταινία Mediterraneο, η οποία τιμήθηκε με Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Έκανε πάνω από 20 σίριαλ στην ελληνική τηλεόραση και θεατρικές παραστάσεις τα τελευταία χρόνια. Ενεπλάκη στην τοπική αυτοδιοίκηση και διετέλεσε τομεάρχης πολιτισμού του δήμου Γλυφάδας. Σήμερα είναι πρόεδρος του Σωματείου «Δύναμη Ζωής – Αγάπη», που ασχολείται με κοινωνικές δράσεις.
Κατερίνα Σαραντοπούλου: Γεννήθηκε στην Καλαμάτα και είναι πτυχιούχος μεταφράστρια και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη «Θεωρία και Διδακτική της Μετάφρασης», με γλώσσες εργασίας στα Αγγλικά και τα Γαλλικά. Το 2007 φοίτησε για έξι μήνες στο Ινστιτούτο Μετάφρασης και Διεθνών Σχέσεων στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής άσκησής της στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων ασχολήθηκε ενεργά με τον συνδικαλισμό ως μέλος της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΠΑΣΠ στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, ενώ διετέλεσε και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών. Είναι παντρεμένη με τον αστυνομικό Χρήστο Πρέντζα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ