ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ-«Αγνοείται ο μαγνητικός τομογράφος που προκηρύξαμε για το ΓΝ Φιλιατών»

Πολιτική

Καλούμε την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο να ολοκληρώσει επιτέλους την προμήθεια του μαγνητικού τομογράφου στο ΓΝ Φιλιατών, δήλωσε ο κ. Κάτσης

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, αναφέρει:

«Έχουν περάσει σχεδόν 10 μήνες από τον Ιούλιο το 2020, κι από την επίκαιρη ερώτησή μου στη Βουλή για τις δομές Υγείας στο νομό Θεσπρωτίας, όπου ζητούσα εκτός από την ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό, να προχωρήσουν και οι προμήθειες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Ως κυβέρνηση είχαμε δρομολογήσει την προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου, γεννήτριας παραγωγής οξυγόνου αλλά και μαγνητικού τομογράφου για πρώτη φορά σε δημόσια δομή Υγείας στο νομό μας.

Έκτοτε έχει ολοκληρωθεί μόνο η προμήθεια του νέου αξονικού τομογράφου, χωρίς όμως ο παλιός του Νοσοκομείου να μεταφερθεί στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας όπως σχεδιαζόταν».

Και προσθέτει:

«Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης που είχε έρθει στη Βουλή για να απαντήσει στην τότε επίκαιρη ερώτηση μου, είχε αναφέρει ότι η προμήθεια του νέου μαγνητικού προχωράει και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο ολοκλήρωσης. Αποδείχτηκε ότι ήταν άλλο ένα επικοινωνιακό ψέμα, καθώς 10 μήνες μετά ο μαγνητικός τομογράφος ακόμα… έρχεται. Είναι ζήτημα γραφειοκρατίας η ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ή δεν υπάρχει πολιτική βούληση γιατί δεν πιστεύουν στην αναβάθμιση του δημόσιου ΕΣΥ;»

«Καλούμε την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο να ολοκληρώσει επιτέλους την προμήθεια του μαγνητικού τομογράφου στο ΓΝ Φιλιατών, και να φροντίσει για την στελέχωση του με προσωπικό ώστε να λειτουργήσει όπως είχε σχεδιαστεί», καταλήγει.