Μακρόν: Κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν θαλάσσιες ζώνες στην ανατολική Μεσόγειο

Πολιτική

«Θα ήταν σοβαρό λάθος να αφήσουμε την ασφάλεια της Μεσογείου στα χέρια άλλων παραγόντων»

Θα ήταν σημαντικό λάθος για την Ευρωπαϊκή Ενωση να αφήσει την ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων, κυρίως της Τουρκίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Kατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Παρίσι, ο Μακρόν τόνισε πως θα ήταν λάθος να μην απαντήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας πως χρειάζονται περισσότερες κυρώσεις για όσους παραβιάζουν τις θαλάσσιες ζώνες Ελλάδας και Κύπρου.

«Σ’αυτό το σημείο της Μεσογείου που είναι ουσιώδες για τις δύο χώρες, η ενέργεια και τα ζητήματα ασφαλείας είναι θεμελιώδη. Αυτό που διακυβεύεται είναι μια μάχη εξουσίας ιδίως της Τουρκίας και της Ρωσίας που αυτοπροβάλλονται ολοένα και περισσότερο και απέναντι στις οποίες η Ευρώπη κάνει πολύ λίγα» τόνισε ο Μακρόν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου.

«Θα ήταν σοβαρό λάθος να αφήσουμε την ασφάλεια της Μεσογείου στα χέρια άλλων παραγόντων. Αυτό δεν είναι εναλλακτική για την Ευρώπη και είναι κάτι που η Γαλλία δεν θα επιτρέψει να συμβεί» πρόσθεσε.

 

 

Με πληροφορίες από Reuters