M. ΤΖΟΥΦΗ-«Ο τρόπος και η επιλογή της βράβευσης δεν ήταν στη σωστή κατεύθυνση»

Πολιτική

Ακάλεστη βρέθηκε στην εκδήλωση της βράβευσης του Γεφυριού της Πλάκας, το Σάββατο, η αντιπροσωπεία μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, ο τέως Γ.Γ του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες και η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, αποφάσισαν να δώσουν το παρών και  βρέθηκαν στην Πλάκα για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση απονομής της διάκρισης για την αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε στην εκδήλωση λέγοντας ότι «Ο τρόπος και η επιλογή της βράβευσης δεν ήταν στη σωστή κατεύθυνση» για να συμπληρώσει ότι «το Γεφύρι της Πλάκας είναι έργο επίπονης και συλλογικής προσπάθειας».

Η κα Τζούφη υπενθύμισε ότι το έργο αποκατάστασης  «ήταν επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά για να εξασφαλιστούν άμεσα και διαρκώς οι χρηματοδοτήσεις, που τις αξιοποίησαν οι φορείς».

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι το γεφύρι είναι μια  «ιστορική παρακαταθήκη» που συνδέει το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στα εγκαίνια της νέας μονάδας επεξεργασίας κοτόπουλου της «Πίνδος» θυμίζοντας τις συγκεκριμένες ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ενίσχυσαν την επιχειρηματικότητα και την παραγωγή σε δύσκολους καιρούς.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για τις «ίσες αποστάσεις» που πήρε στις επιθέσεις νεοφασιστών στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Η κα. Τζούφη καταδίκασε αυτές τις λογικές και τις χαρακτήρισε «επικίνδυνες»

Μένοντας στον χώρο της Παιδείας άσκησε κριτική στο υπουργείο λέγοντας ότι στοχοποιεί τους εκπαιδευτικούς υπογραμμίζοντας ότι οι δεύτεροι δεν αρνούνται την αξιολόγηση όπως κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί.  Κριτική σκληρή εξαπέλυσε και για τις ελλείψεις στην παράλληλη στήριξη : «Μαζεύουν παιδιά με διαφορετικές κλινικές εικόνες και με έναν εκπαιδευτικό» ανέφερε, λέγοντας ότι το θέμα θα πάει και στη Βουλή.

ΤΡΙΤΗ ΣΕ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-«Απέτυχε με τον εμβολιασμό η κυβέρνηση»

Στο επίκεντρο την πορεία της πανδημίας έθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων. Η κα. Τζούφη υποστήριξε ότι τέθηκε ερώτηση στη Βουλή για την πορεία του εμβολιασμού και δεν δόθηκε καμία απάντηση.

Η βουλευτής έστρεψε τα πυρά στο Υπουργείο Υγείας αλλά και συνολικά στην κυβερνητική διαχείριση λέγοντας ότι «απέτυχε» ενώ αναφέρθηκε και στην παραίτηση του προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα.

Η χώρα μας είναι στην τριτη θέση στην θνησιμότητα και αυτό προκαλεί ανησυχία καθώς ο εμβολιασμός είναι «φρεναρισμένος» εδώ και πολύ καιρό.

«Το σχέδιο εμβολιασμού χρειάζεται επανεκκίνηση. Πρέπει να υπάρξει μια ενημερωτική καμπάνια ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού σε κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, σε χώρους της Εκκλησίας αλλά και σε κατοίκους αγροτικών περιοχών» ανέφερε η βουλευτής ζητώντας άμεσα να υπάρξει επανεκκίνηση

Παράλληλα, αναφερόμενη στις οικονομικές συνέπειες και στο «ράλι αυξήσεων και ανατιμήσεων» η κα. Τζούφη ξεκαθάρισε ότι θα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στο πλευρό των πολιτών ασκώντας πιέσεις για την λήψη μέτρων και την ενίσχυση των νοικοκυριών.  «Θα επανερχόμαστε διαρκώς» κατέληξε.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ