Γνώμονας η παραγωγή πολιτισμού με χρηστή διαχείριση

Τοπικά

Εκκινούν οι εγγραφές σε πολλά τμήματα του ΠΚΔΙ από τον Σεπτέμβρη

 Ένα «μίνι» απολογισμό για την πορεία του καλοκαιρινού πολιτιστικού προγράμματος -που ακόμη βρίσκεται εν εξελίξει- έκανε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακόνιδου.

Η κα. Ακονίδου στα πλαίσια καλέσματος στο κοινό της πόλης ενόψει της έναρξης των εγγραφών σε τμήματα του Πνευματικού Κέντρου, ρωτήθηκε για τον προγραμματισμό των επόμενων πολιτιστικών δράσεων για να εξηγήσει ότι από την πλευρά τους κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν με γνώμονα την παραγωγή ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ δεν παρέλειψε να αναδείξει τις δυσκολίες που δημιούργησε η κατάσταση με την πανδημία στην λειτουργία των δομών.

Η πανδημία «γονάτισε» το Πνευματικό

Η αντιδήμαρχος εξήγησε ότι όλο το προηγούμενο μεγάλο διάστημα το Πνευματικό Κέντρο απώλεσε τμήμα των εσόδων του εξαιτίας της πανδημίας και των απαγορεύσεων που υπήρχαν. Εκδηλώσεις ματαιώθηκαν ή ακυρώθηκαν, τμήματα χορού, εικαστικών και πολλά άλλα σταμάτησαν εξαιτίας των καταστάσεων και του φόβου που είχε επικρατήσει για μεγάλο διάστημα. Μαζί με την παύση σταμάτησαν και τα όποια έσοδα έχει το Πνευματικό.

Την ίδια ώρα όμως η μισθοδοσία, τα πάγια έξοδα και πολλά άλλα που είναι απαιτητά προκειμένου να μην σταματήσει η σωστή λειτουργία της δομής, δεν σταμάτησαν, αλλά πληρωνόταν κανονικά.

«Παλέψαμε όλο αυτό το διάστημα να κάνουμε χρηστή διαχείριση όπως και οφείλουμε. Υπάρχει μια μικρή αύξηση στο ποσό της εγγραφής προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τόσο στις συνέπειες που μας άφησε η πανδημία όσο και στο αυξημένο δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθώς το ΠΚΔΙ έχει πολλές κτιριακές δομές στην ευθύνή του» τόνισε η κα. Ακονίδου.

Εγγραφές στα τμήματα του ΠΚΔΙ

Στο μεταξύ, από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου ξεκινούν για το σχολικό έτος 2022-2023 οι εγγραφές  στο Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, το οποίο στεγάζεται στην οδό Δωδώνης 35 (Στο τέλος του πάρκου Κουραμπά). Όσοι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους και να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα ολιγομελή τμήματα , σε ένα τμήμα το οποίο μετρά 37 χρόνια προσφοράς 250 ενεργούς χορευτές, πάνω από 500 παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεκάδες διοργανώσεις διεθνή βραβεία και  διακρίσεις, εκατοντάδες ευμενή δημοσιεύματα και κριτικές, δεκάδες παρουσίες σε κεντρικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά 5-9 μ.μ. Πληροφορίες: 2651048235. Σημειώνεται, τέλος, πως λειτουργούν τμήματα για όλες τις ηλικίες (Προσχολικής, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, Φοιτητών, Ενηλίκων) και διδάσκονται χοροί, τραγούδια και δρώμενα από όλη την Ελλάδα, ακολουθώντας σύγχρονους διδασκαλίας.

Εγγραφές και σε άλλα τμήματα

Οι εγγραφές ξεκινούν και σε άλλα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου, όπου αναλυτικά ισχύουν τα παρακάτω:

 

– Δημοτικό Ωδείο (Μπιζανίου 2)

Καθημερινά 10 π.μ. – 1 μ.μ.  και 6-9 μ.μ. Πληροφορίες: 2651025429 (Μπιζανίου 2), 2651045395 (Χριστοφορίδου και Ποντοηρακλείας, παράρτημα Ανατολής)

 

– Εικαστικό Εργαστήρι (Δωδώνης 35)

Εγγραφές: 5-8 μ.μ. Πληροφορίες: 2651046220

 

– Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού (Αγίας Μαρίνας 55)

Εγγραφές: Καθημερινά 5-9 μ.μ. Πληροφορίες: 2651073657

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ