Μ. ΚΕΦΑΛΑ – «Πικρή εμπειρία των ελλήνων από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Πολιτική

Η βουλευτής Ιωαννίνων με την ΝΔ, Μαρία Κεφάλα, χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της 86ης ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου, σαν μια «μετάλλαξη του 2022» επί του παλιού προγράμματος της «Θεσσαλονίκης» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΔΕΘ έγινε και φέτος, όπως άλλωστε παραδοσιακά συμβαίνει επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων, ανοίγοντας την αυλαία της προεκλογικής περιόδου των εθνικών εκλογών, που εκτός απροόπτου, αν δε συμβούν πυκνές πολιτικές εξελίξεις εντός του χειμώνα, θα διεξαχθούν την ερχόμενη άνοιξη.

Η βουλευτής Ιωαννίνων με την ΝΔ, Μαρία Κεφάλα, χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της 86ης ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου, σαν μια «μετάλλαξη του 2022» επί του παλιού προγράμματος της «Θεσσαλονίκης» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσο ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας στις ομιλίες τους, δεν απέφυγαν να παραδεχθούν, ότι η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και αυτό αποτυπώθηκε και στις δεσμεύσεις και εξαγγελίες τους για νέα μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, ενόψει του δύσκολου χειμώνα, που βρίσκεται μπροστά μας.

Η κα Κεφάλα έκανε λόγο για έναν ξεκάθαρο νικητή σε αυτήν την άτυπη κόντρα μεταξύ Κυρ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα αντίστοιχα, προσθέτοντας, ότι ο ελληνικός λαός έχει πικρή εμπειρία από τον τρόπο διοίκησης και άσκησης της εξουσίας της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα και πως αυτό είναι ένας βασικός λόγος που κανείς πλέον δε μπορεί, όπως είπε, να τον εμπιστευτεί.

«Πλέον, υπάρχει σύγκριση και είναι ξεκάθαρη μεταξύ των δύο

Ο κ. Τσίπρας διοίκησε τη χώρα, άσκησε εξουσία και ακολούθησε την πορεία που είναι σε όλους γνωστή. Όπως και τότε υποσχέθηκε ανεφάρμοστα πράγματα, το ίδιο έκανε και τώρα. Στα μαθηματικά άλλωστε δεν ήταν ποτέ καλός ο κ. Τσίπρας και γι’ αυτό οι προτάσεις του δε μπορούν να σταθούν με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια. Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα που δεν εκτροχιάζει την οικονομία της χώρας, όπως το πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας. Ο λαός κρίνει και συγκρίνει τη θητεία και των δύο Κυβερνήσεων. Η πλειοδοσία των υποσχέσεων και της παροχολογίας αφορά στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τον κ. Μητσοτάκη, που με τη σημερινή Κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολλαπλές κρίσεις. Η Πολιτεία όμως στάθηκε και θα συνεχίσει να το κάνει, δίπλα στους πολίτες με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των οικογενειών για να ξεπεράσουν τις κρίσεις. Η χώρα έχει ανάγκη τη σταθερότητα, τη συνέχεια και τη συνέπεια και όχι να μπει σε νέες περιπέτειες», σημείωσε η κα Κεφάλα.