Μ. ΚΑΤΣΗΣ – Ζητά την άμεση ενίσχυση των παραγωγών μανταρινιών Θεσπρωτίας

Πολιτική

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας να δοθεί άμεσα η κρατική ενίσχυση των 70 ευρώ ανά στρέμμα σε όλους τους παραγωγούς

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας να δοθεί άμεσα η κρατική ενίσχυση των 70 ευρώ ανά στρέμμα σε όλους τους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας, καθώς σχεδόν τα μισά στρέμματα από τις καλλιέργειες του Νομού έμειναν εκτός.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κάτσης δήλωσε πως οι παραγωγοί μανταρινιών της Θεσπρωτίας περιμένουν από την κυβέρνηση να τους βοηθήσει, τόσο με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και με την ακαρπία και την τεράστια ακρίβεια που έχει εκτοξεύσει σε μη βιώσιμα επίπεδα το κόστος παραγωγής.

«Επειδή από λόγια και δεσμεύσεις του αέρα έχουν χορτάσει οι αγρότες της Θεσπρωτίας, οι οποίοι αδυνατούν πλέον να επιβιώσουν. Κατέθεσα Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, όπου ζητώ να δεσμευτεί επίσημα πως θα δοθεί άμεσα η ενίσχυση σε όλους τους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας, όπως είναι και το αυτονόητο. Η κοροϊδία που εισπράττουν οι αγρότες της Θεσπρωτίας από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάθε λίγο και λιγάκι, πρέπει επιτέλους να σταματήσει, και θα σταματήσει καθώς οι μέρες της είναι πλέον μετρημένες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Θεσπρωτίας.