ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – Καθαρή στήριξη σε Αλ. Καχριμάνη και Τ. Καλογιάννη

Πολιτική
  • Εξήρε το έργο των δύο πολιτικών

Την στήριξή του στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και την υποψήφια δήμαρχο Τατιάνα Καλογιάννη έδωσε, μιλώντας από τα Γιάννενα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η στενή του σχέση με τον Περιφερειάρχη φάνηκε από την αρχή της ομιλίας του, όταν έκανε ξεχωριστή προσφώνηση στον κ. Καχριμάνη αποκαλώντας τον μάλιστα με το μικρό του όνομα.
Τυχαίο δεν ήταν ούτε το σημείο στο οποίο αναφέρθηκε με επαινετικά λόγια στον Περιφερειάρχη. «Η πρόκληση, φίλες και φίλοι, για την επόμενη μέρα δεν είναι πώς θα ξανά μοιράσουμε μια πίτα η οποία μικραίνει, είναι πώς θα μεγαλώσουμε την πίτα. Και την πίτα θα τη μεγαλώσουμε μόνο μέσα από επενδύσεις, μέσα από την εκμετάλλευση των σημαντικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας, μέσα από την ανάδειξη κάθε Περιφέρειας ως ενός ξεχωριστού πόλου ανάπτυξης. Και εδώ επιτρέψτε μου να κάνω μια ξεχωριστή μνεία σε έναν πολύ καλό μου φίλο στον Αλέκο Καχριμάνη, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, τον επόμενο Περιφερειάρχη Ηπείρου», υπογράμμισε.
Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε να εξαίρει το έργο του κ. Καχριμάνη σημειώνοντας ακόμη τα εξής: «Θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης γιατί το αξίζει, γιατί δούλεψε πολύ σκληρά και γιατί έφερε την Ήπειρο στην πρώτη γραμμή της περιφερειακής ανάπτυξης. Απέδειξε μέσα από δράσεις και μέσα από έργα πώς αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη, πώς αντιλαμβάνεται τη συνεργασία του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα».
Η αναφορά του προέδρου της Ν.Δ. στην κα. Καλογιάννη ήταν σαφώς πιο περιορισμένη αλλά όχι άνευ ουσίας. Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στο έργο της διαχείρισης απορριμμάτων, το οποίο χαρακτήρισε ως έργο –πιλότο για όλη τη χώρα, που υλοποιήθηκε με τη σημαντική συμμετοχή της κ. Καλογιάννη ως αντιπεριφερειάρχη και αναγνώρισε την προσφορά της. Στην υποψήφια δήμαρχο ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία ενώ κατά την επίσκεψή του στην Ήπειρο πραγματοποίησε και κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί της.
Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι στις προγραμματικές θέσεις του κ. Μητσοτάκη για την Ήπειρο, υπάρχουν και μερικές στις οποίες έχει δώσει μεγάλη σημασία και ο Περιφερειάρχης. Πρόκειται για την στήριξη της ντόπιας κτηνοτροφίας, την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακκαβιά και τη σύνδεση της Ηπείρου με τον Ε65.

ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ