ΚΩΝ. ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ – Συζητήσεις για την οικονομία και την τοπική αυτοδιοίκηση

Πολιτική

Ιδιωτική οικονομία και τοπική αυτοδιοίκηση ήταν το αντικείμενο των συναντήσεων και επαφών που είχε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Ο κ. Δαρδαμάνης επισκέφτηκε τα Δημαρχεία Ιωαννίνων και Ζίτσας και είχε συναντήσεις με τους Δημάρχους, Θωμά Μπέγκα και Μιχάλη Πλιάκο αντίστοιχα. Άκουσε από τους δύο Δημάρχους για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που θα προκαλέσει στα νεοεκλεγέντα δημοτικά συμβούλια ο «Κλεισθένης», λόγω της εφαρμογής για πρώτη φορά, του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής και συζήτησε μαζί τους για τις αλλαγές που οι δύο Δήμαρχοι εκτιμούν ως απαραίτητες, προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά οι Δήμοι κατά την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο. Αλλαγές έχει δεσμευτεί να επιφέρει άμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον «Κλεισθένη», στην κατεύθυνση ενίσχυσης της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ.
Τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο κ. Δαρδαμάνης βρέθηκε δίπλα στους επαγγελματίες που… ξυπνούν νωρίς, στους παραγωγούς και εμπόρους της λαχαναγοράς του Σταυρακίου. Συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματά τους και άκουσε με προσοχή τις παρατηρήσεις των ανθρώπων που μοχθούν ώστε να έχουμε καθημερινά στο πιάτο μας, ποιοτικά και φρέσκα προϊόντα.
Το απόγευμα της Τετάρτης, ο κ. Δαρδαμάνης με την ιδιότητα του υποψήφιου βουλευτή αλλά και του στελέχους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, βρέθηκε στην ετήσια τακτική συνέλευση της Τράπεζας και άκουσε με ικανοποίηση τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ασφαλή πορεία της ηπειρωτικής Τράπεζας σε ένα ταραγμένο οικονομικό περιβάλλον για αρκετά χρόνια, όσο και για τα αναπτυξιακά σχέδια ενίσχυσης της τράπεζας που έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται.
Τέλος, στις συναντήσεις του με το Διοικητικό Συμβούλιο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ηπείρου όσο και με τη διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, ο κ. Δαρδαμάνης είχε την ευκαιρία να αναλύσει το φιλελεύθερο μείγμα οικονομικής πολιτικής που προτείνει η ΝΔ για την επόμενη μέρα.