ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ – Συναντήσεις στην Πυροσβεστική και τα νοσοκομεία

Νέα

Την Περιφερειακή Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηπείρου επισκέφθηκε η Υφυπουργός Παιδείας και υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Διοικητή, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό της υπηρεσίας.
Ο περιφερειακός διοικητής, Αρχιπύραρχος Θωμάς Ρίζος, ενημέρωσε την κα Τζούφη σχετικά με τη λειτουργία και την υπηρεσιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Περιφέρεια Ηπείρου, τόσο σε επίπεδο προσωπικού, όσο και σε επίπεδο μηχανολογικού εξοπλισμού.
Στη συνέχεια, η Υφυπουργός είχε μια σύντομη ενημέρωση από τους υπεύθυνους του Επιχειρησιακού Κέντρου.
Στις συναντήσεις που ακολούθησαν, το προσωπικό της Υπηρεσίας ενημέρωσε την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάγκη επιπρόσθετης επιμόρφωσης των μόνιμων πυροσβεστών.
Η Μερόπη Τζούφη από τη μεριά της, τόνισε πως ένα χρόνιο ζήτημα, αυτό των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, επιλύθηκε με τροπολογία από την παρούσα κυβέρνηση, και ενίσχυσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επίσης, αναφέρθηκε στον κανόνα 1:1 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, υπογραμμίζοντας πως είναι απαραίτητος για την περαιτέρω ενίσχυση της υπηρεσίας.

 

Κοινή επίσκεψη στα νοσοκομεία

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» επισκέφτηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μερόπη Τζούφη και Χρήστος Μαντάς, όπου συνομίλησαν διεξοδικά με μέλη των Διοικήσεων και εργαζόμενους.
Ο Διοικητής του ΠΓΝΙ κ. Βασίλης Τσίκαρης ενημέρωσε τους υποψήφιους βουλευτές Ιωαννίνων για τη λειτουργία του νοσοκομείου και τη νέα πτέρυγα, ενώ επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας νέων κλινικών και αναβάθμιση των υπαρχόντων.
Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε πως το ΠΓΝΙ παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, παράγει πλούσιο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο και διαθέτει άρτιο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, αποτελώντας το μεγαλύτερο και πιο πλήρες νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας και ένα από τα πιο καινοτομικά νοσοκομεία της χώρας.
Στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», οι υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων συναντήθηκαν με τον Διοικητή κ. Ευάγγελο Καρβούνη, μέλη του ΔΣ και εργαζόμενους και ενημερώθηκαν για την ομαλή διαδικασία ανανέωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και τη μετατροπή των εργολαβικών συμβάσεων σε ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Επιπρόσθετα, τέθηκε το ζήτημα των έγκαιρων χρηματοδοτήσεων ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια στην κάλυψη των αναγκών και τη συντήρηση ορισμένων κτηριακών υποδομών, καθώς και στη μερική έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών. Παράλληλα, οι υποψήφιοι βουλευτές ενημερώθηκαν για την ολοκλήρωση της προκήρυξης για τη στελέχωση των ΤΕΠ καθώς και για την ενδυνάμωση των εξωτερικών ιατρείων.