Κ. Τασούλας: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ασύμμετρη απειλή

Πολιτική

Με τη φράση «η πατρίδα μου αντιμετωπίζει μια ασύμμετρη απειλή, αλλά και χιλιάδες συνάνθρωποί μας εργαλειοποιούνται για να επιτύχει η Τουρκία πολιτικά και οικονομικά ανταλλάγματα», ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κ. Τασούλας κλείνει την επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνελεύσεως και προς 45 ομολόγούς του του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέσω της οποίας τους ενημερώνει για την κατάσταση που υπάρχει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, εξαιτίας σχετικών σχεδιασμών εκ μέρους της Άγκυρας.
«Υπό τις παρούσες συνθήκες έχουμε τελείως βγει από το πλαίσιο της διεθνούς προστασίας των προσφύγων, που στηρίζεται σε μεμονωμένες και εξατομικευμένες αιτήσεις», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Τασούλας και συνεχίζει: «Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται φια συλλογική και οργανωμένη από ξένο κράτος μετακίνηση πληθυσμών».
Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της Βουλής, έχει ως εξής:
Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων αισθάνομαι χρέος μου να σας απευθύνω αυτή την επιστολή για να θέσω υπόψη σας γεγονότα και πρακτικές που όχι μόνο παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και συνιστούν μαζική, πρωτοφανή, απάνθρωπη και ολοφάνερη εκμετάλλευση της ανθρώπινης δυστυχίας προκειμένου να ζητηθούν ανταλλάγματα έξω από κάθε έννοια πολιτικής διαβούλευσης ή διαπραγμάτευσης.
Από τις 27 Φεβρουαρίου η χώρα μου δέχεται αιφνίδια, μαζική και διογκούμενη μετακίνηση πληθυσμών μεταναστών που συγκεντρώνονται στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορά της.