ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Μέτρα για να μην επηρεάσει ο κορωναϊός την οικονομία

Νέα

Υπόμνημα προς τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομίας και Τουρισμού έστειλε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ζητώντας να παρθούν εγκαίρως μέτρα για τα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν σε επιχειρήσεις με την εξάπλωση του κορωναϊού.
«Με δεδομένο ότι ο κορωναϊός κατά τους επιστήμονες είναι σε εμβρυακή κατάσταση στη χώρα μας, η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα αντιμετώπισης μιας κρίσης, η οποία θα εμφανιστεί αρκετούς μήνες αργότερα και θα επηρεάσει το ΑΕΠ της χώρας, την ανάπτυξη αλλά και το δημοσιονομικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με τις αναλύσεις των oικονομολόγων, αν η κρίση παραταθεί πέραν του τριμήνου, θα υπάρξει αρνητική επίπτωση στο ΑΕΠ με άγνωστα αρνητικά αποτελέσματα την στιγμή μάλιστα που η οικονομία της χώρας προσπαθούσε να αγγίξει μια πιο σταθερή τροχιά.
Ο Τουρισμός, οι Εξαγωγές, η κατανάλωση καθώς και η διακοπή της εφοδιαστικής αλυσίδας, είναι κλάδοι που αφενός θα επηρεάσουν το ΑΕΠ της χώρας αλλά και θα δημιουργήσουν και μεγάλο πλήγμα στους ίδιους.
Για να περιοριστεί το ενδεχόμενο πλήγμα, οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί θα πρέπει πρωτίστως να κινηθούν σε επίπεδο ενημέρωσης των πολιτών, να παρθούν προληπτικά μέτρα υγιεινής σε όλους τους δημόσιους χώρους και να γίνει γνωστό με κάθε τρόπο ότι η ΕΛΛΑΔΑ είναι μια ασφαλής από κάθε περίπτωση χώρα για όλους όσους θέλουν να την επισκεφθούν ή να συνεργαστούν μαζί της» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, η οποία καταλήγει προτείνοντας μια σειρά μέτρων που στοχεύουν στην οικονομική διευκόλυνση των επιχειρήσεων.