ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2023 – Καθημερινές περιοδείες λίγο πριν τις κάλπες

Πολιτική

Τις προηγούμενες ημέρες η υποψήφια Δήμαρχος Ιωαννιτών Τατιάνα Καλογιάννη, συνοδευόμενη από υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους της Παράταξης Ιωάννινα_2023 πραγματοποίησε μια σειρά επισκέψεων.
Την Δευτέρα 13.05.2019 συναντήθηκε με το ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Στη συζήτηση που ακολούθησε ενημερώθηκε για τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις του ΝΟΙ καθώς επίσης και για τους αγώνες που θα φιλοξενήσει η Παμβώτιδα το επόμενο διάστημα. Η Τατιάνα Καλογιάννη τους διαβεβαίωσε ότι ως αυριανή Δημοτική αρχή θα είναι δίπλα τους, σε κάθε πρωτοβουλία τους για ισχυροποίηση του ρόλου τους στην ανάδειξη του Δήμου και την προώθηση του αθλήματος.
Την Τρίτη 14.05.2019, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, όπου και συναντήθηκε με το Διευθυντή, κ. Κωνσταντίνο Καμπουράκη. Στη συνέχεια είχε συνάντηση με το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων κ. Μιχάλη Ράπτη, και τέλος επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, όπου και συναντήθηκε με το Διευθυντή κ. Γρηγόρη Τζίμα, με τον οποίο είχε εκτεταμμένη συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική στέγη στο Δήμο. Η Τατιάνα Καλογιάννη του ανέπτυξε την προτεραιότητα που έχει θέσει και αφορά την πλήρη πολεοδομική νομιμοποίηση κάθε σχολικού κτιρίου, καθώς και την άμεση προώθηση του σχεδιασμού για κατασκευή νέων σχολικών κτιριακών μονάδων, σύμφωνα με τρέχουσες και μεσοβραχυπρόθεσμες ανάγκες.
Ακόμη, την Πέμπτη 16.05.2019, επισκέφτηκε το Γηροκομείο Ιωαννίνων. Συναντήθηκε με το Διευθυντή κ. Πέτρο Τσόδουλο, με τον οποίο συζήτησαν για τις λειτουργικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ίδρυμα. Η κ. Καλογιάννη εξήρε το σπουδαίο έργο τους και τους δήλωσε ότι η βοήθεια της θα είναι αμέριστη, για την επίλυση των προβλημάτων, αλλά και την διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργία του ιδρύματος αυτού.
Αντίστοιχα, την Πέμπτη 16.05.2019, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Νομού Ιωαννίνων και συναντήθηκε με τη διοίκηση του. Ο Πρόεδρος κ. Γρηγόρης Γκίκας την ενημέρωσε για την πορεία των δραστηριοτήτων της επιχείρησης αλλά και τις δυνατότητες, που ανοίγονται με την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων. Η κ. Καλογιάννη ευχήθηκε αύξηση του κύκλου εργασιών, αλλά και διαρκή έλεγχο των αναγκών των εξυπηρετούμενων πολιτών, ώστε να οργανώνονται ανάλογα τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.
Τέλος, την Πέμπτη 16.05.2019, συναντήθηκε με το προεδρείο του νομαρχιακού σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ιωαννίνων. Στη συνάντηση αυτή ο πρόεδρος του σωματείου, κ. Αστερινός Μάνθος, της παρουσίασε τα θέματα που αποσχολούν τους πολίτες με αναπηρία και ιδιαίτερα το ζήτημα της προσβασιμότητας τόσο σε κτίρια Δημοτικών Υπηρεσιών, όσο και γενικότερα την ανεμπόδιστη κίνηση και εξυπηρέτηση τους, αλλά και το θέμα των προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία στις Δημοτικές Υπηρεσίες. Η Τατιάνα Καλογιάννη παρουσίασε τις ιδέες και τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης της, που συνδέονται με τα θέματα που συζητήθηκαν και ευχήθηκε τουλάχιστον για αυτά, να υπάρξει η μέγιστη συναίνεση όλων των δημοτικών παρατάξεων, ώστε να αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα και σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που ορίζονται στη νομοθεσία, αλλά και τις προτάσεις του σωματείου.
Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 15.05.2019, η υποψήφια δήμαρχος πραγματοποίησε πολιτική ομιλία σε συγκέντρωση παρουσία πλήθους κόσμου.