ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ – «Να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ οι γιαννιώτες οδοντίατροι»

Πολιτική

Τη στήριξή του στους γιαννιώτες οδοντιάτρους δηλώνει ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς ζητώντας με κοινοβουλευτική παρέμβαση τη χρηματοδότηση του κλάδου από ευρωπαϊκούς πόρους και την ένταξή τους στο Πλαίσιο Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2021-2027, από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο βουλευτής καταθέτει τις προτάσεις της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας που συνιστούν μεταρρύθμιση με κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα, με ουσιαστικά αποτελέσματα στην υγεία, την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη χρηματοδοτική περίοδο υπήρξε μηδενική χρηματοδότηση έργων που αφορούν στη στοματική υγεία.

«Κρίνεται επιτακτικής σημασίας η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους παρεμβάσεων στη στοματική υγεία και την παροχή οδοντιατρικής φροντίδας, με έμφαση στην πρόληψη και με προσδοκώμενα αποτελέσματα τη βελτίωση της στοματικής υγείας του πληθυσμού της Ελλάδας», τονίζει ο Γιώργος Αμυράς επισημαίνοντας ότι ο οδοντιατρικός κλάδος είναι άλλος ένας κλάδος που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία.