ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ – Μη προσβάσιμο για ΑμεΑ το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Πολιτική

Την κατασκευή ενός κεκλιμένου επιπέδου πρόσβασης Ατόμων με Αναπηρία στο χώρο μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμυράς με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.
Αφορμή υπήρξε η δημοσιοποίηση ενός video του παραολυμπιονίκη κολύμβησης Δημήτρη Καρυπίδη ο οποίος θέλησε να επισκεφθεί το Μνημείο αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς δεν υπήρχε ράμπα πρόσβασης για Άτομα με Αναπηρία ή άλλες κινητικές δυσκολίες.
Επισημαίνεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2017 υπάρχει Απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού «Έγκριση κατασκευής ενός κεκλιμένου επιπέδου πρόσβασης ΑμεΑ στο χώρο έμπροσθεν του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα(ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΜΤΕ/ΔΠΑΝΣΜ/ 455573/44958/4542), αλλά ουδέν έχει γίνει εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων.
«Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ανήκει σε όλους τους Έλληνες και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες που επιλέγουν την Αθήνα ως προορισμό. Γνωρίζοντας το σχέδιό σας για μία Αθήνα ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους, με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας καλέσω να δώσετε λύση σχετικά» τονίζει ο Γιώργος Αμυράς στην επιστολή του προς τον Κώστα Μπακογιάννη.