ΕΑΥΙ – Διεκδίκηση για το επίδομα παραμεθορίων περιοχών

Νέα

Το προεδρείο της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων συναντήθηκε με τον καθηγητή του εργατικού δικαίου & πανεπιστημιακό κ. Αλέξη Μητρόπουλο καθώς και τον νομικό σύμβουλο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χαράλαμπο Μπουκουβάλα, στο περιθώριο του 30ου Συνεδρίου της Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων.
Τόσο σε θεσμικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, με την νομική υποστήριξη του κ. Μπουκουβάλα καθώς και την συμπαράσταση της Ομοσπονδίας, έχουν ήδη δρομολογηθεί τα δέοντα προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ΕΑΥΙ, που είναι η χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου και στους αστυνομικούς που υπηρετούν στις παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές των νομών που έχουν εξαιρεθεί. «Όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως το επίδομα παραμεθορίου σχετίζεται άμεσα με το νέο μισθολόγιο των ενστόλων το οποίο έχει ήδη κριθεί αντισυνταγματικό από το 6ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και αναμένεται εντός του Ιανουαρίου του 2020 η οριστική απόφαση από την ολομέλεια του ΣτΕ.
Και αν ακόμη η συνδικαλιστική πίεση και η πολιτική πειθώ εξαντληθούν, το δικαίωμα της αναδρομικής διεκδίκησης μέσω της δικαστικής οδού παραμένει ατόφιο.
Προς το παρόν όμως, αυτό το οποίο συνιστούμε είναι ψυχραιμία και όχι άσκοπες ενέργειες οι οποίες το μόνο που μπορούν να επιτύχουν είναι η περαιτέρω οικονομική σας επιβάρυνση», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.