ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ- ΚΑΜΜΕΝΟΥ – Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, λέει ο βουλευτής

Πολιτική

Την έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο πρώην κυβερνητικούς εταίρους Πάνο Καμμένο και Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, σχολίασε από τα Γιάννενα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος. Ο κ. Στέφος υποστήριξε ότι η ομιλία του κ. Καμμένου «δεν ξέφυγε» αλλά ήταν «συναισθηματικά φορτισμένη» ομιλία.
Ο βουλευτής ερωτηθείς, υποστήριξε ότι με τους ΑΝΕΛ ιδεολογικά υπήρξαν αποστάσεις λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας δεν είχε άλλες επιλογές συνεργασίας με άλλα κόμματα».
Ο Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι κατάφερε «αυτό που δεν κατάφερε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, οι ΑΝΕΛ α μην έχουν το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις επιτροπές, το δικαίωμα να υπάρχουν ως ΚΟ», αναφερόμενος στην επικείμενη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, μετά την προαναγγελθείσα διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου.
Αμέσως μετά την ομιλία του Πάνου Καμμένου, το λόγο πήρε ο Πρωθυπουργός σχολιάζοντας: «Δεν δύναμαι να παρακολουθήσω την εντατική προσπάθεια να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας».
«Θα με ευγνωμονείτε που είδα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση που στηρίξατε για τέσσερα χρόνια. Θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σας σχεδιασμό και δεν επέτρεψα να μείνετε στα κιτάπια της ελληνικής ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς», ανέφερε.
Στο απόηχο αυτών των ομιλιών ο κ. Στέφος υποστήριξε ότι λοιδορήθηκαν μόνο όσοι βουλευτές αποφάσισαν να έχουν διαφορετική άποψη για τη συμφωνία των Πρεσπών διατυπώνοντας αιχμές για την Νέα Δημοκρατία.
Ερωτηθείς για τα σενάρια πρόωρων εκλογών που μπορεί να προκαλέσουν οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση ο κ. Στέφος υποστήριξε πως ο «ΣΥΡΙΖΑ βλέπει με εντελώς διαφορετικό πλαίσιο τις τοπικές εκλογές από τις βουλευτικές που είναι αμιγώς πολιτικές εκλογές» υπογραμμίζοντας αυτό που λέει ο πρωθυπουργός της χώρας ότι η κυβέρνηση θέλει να εξαντλήσει την τετραετία.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ