ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ  – Πολυδύναμο κέντρο στο παλιό Άσυλο Ανιάτων

Πολιτική

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λούτσας μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννενα Νέα Εποχή Μωυσής Ελισάφ. Ο πολιτιστικός σύλλογος με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αποφάσισε να διαθέσει την αίθουσα σε όλους τους υποψηφίους δημάρχους που θα θελήσουν να επικοινωνήσουν με τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Μωυσής Ελισάφ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση αυτή και μαζί με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που διαμένουν στην περιοχή Θανάση Μέμο, Βασίλη Γιαννάκη, Βασίλη Ζωγράφο και Γιάννη Λυκογιώργο και τους υποψηφίους της Κοινότητας Ιωαννίνων Δημήτρη Γκίζα και Κώστα Τασούλα, συνομίλησε με τους κατοίκους, ανέλυσε τους βασικούς άξονες του προγράμματός της παράταξης και απάντησε σε δεκάδες ερωτήματα που έγιναν.

Θέματα καθημερινότητας, όπως το οδικό δίκτυο, ο φωτισμός, οι κοινόχρηστοι χώροι ήταν αυτά που τέθηκαν με έμφαση ενώ εκτενής αναφορά έγινε για το παλιό άσυλο ανιάτων, το οποίο παραμένει εγκαταλειμμένο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε ότι βασικός του στόχος είναι να χαράξει μια νέα πορεία για τον δήμο Ιωαννιτών, με εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του, αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και συγκεκριμένη στρατηγική προγραμματισμένης εξωστρέφειας για την επόμενη τετραετία.

Σημείωσε ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι αυτά που θέτουν οι κάτοικοι σε κάθε γωνιά του δήμου, τόσο στην πόλη όσο και στις δημοτικές ενότητες, γεγονός που δείχνει ότι δεν υπήρξε τα προηγούμενα πέντε χρόνια ένα δομημένο σχέδιο για την επίλυσή τους.

Ανέλυσε την πρόταση της παράταξης για την αξιοποίηση των παλιών εγκαταστάσεων του Ασύλου Ανιάτων το οποίο έχει παραχωρηθεί στο δήμο από το 2014 αλλά μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία παρέμβαση ούτε για τον στοιχειώδη ευπρεπισμό του χώρου.

Επανέλαβε ότι καθοριστικής σημασίας για την αξιοποίηση του χώρου είναι η άμεση προκήρυξη ολοκληρωμένης μελέτης για τη δημιουργία σύγχρονου πολυδύναμου κέντρου που θα έχει ως σκοπό την ανάπτυξη δομών προστασίας, φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με ή χωρίς αναπηρία.