ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ – Διπλή επίθεση από τα Γιάννενα

Πολιτική

– «Το ΚΙΝΑΛ θα αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών»¨

Σκληρή κριτική τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε μιλώντας σε εκδήλωση στα Γιάννενα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Εξέφρασε ακόμη τη βεβαιότητά της πως το ΚΙΝΑΛ θα αποτελέσει την «έκπληξη των εκλογών».
«Φοβάμαι ότι ο κ.Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης θα κάνουν και χειρότερα. Γιατί η πόλωση είναι επιλογή τους, είναι μέρος του σχεδίου τους. Τυφλωμένοι από την προσωπική τους ματαιοδοξία και φιλοδοξία δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα και τις ανάγκες της χώρας και του ελληνικού λαού. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που ο κ. Ερντογάν και οι υπουργοί του κλιμακώνουν τις προκλήσεις, οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν βρήκαν μια κουβέντα για να στείλουν ένα μήνυμα εθνικής ενότητας και αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων».
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με σκληρή γλώσσα είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε ως «πρώτη φορά Αριστερά και δημιούργησε τη νέα Δεξιά», ενώ μεταξύ άλλων κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι συμφώνησε στα μέτρα φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης.
Αναφερόμενη στα εθνικά θέματα και τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Φώφη Γεννήματα είπε πως «ο πρωθυπουργός πρόθυμα παρέδωσε τη μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα στις Πρέσπες, για να δεχθεί φιλικά κτυπήματα στην πλάτη από τους ισχυρούς, όπως τον Τραμπ και τη Μέρκελ» και τόνισε χαρακτηριστικά: «Με μια του κίνηση έκανε τρεις ζημιές. Υποχώρηση στα εθνικά μας ζητήματα. Παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία το 1995. Ευτελισμός του Κοινοβουλίου με βουλευτές που αλλάζανε κόμμα από μέρα σε μέρα, με βουλευτές δανεικούς, γυρολόγους, πρόθυμους να εκχωρήσουν τη συνείδησή τους για μια καρέκλα. Δίχασε τον ελληνικό λαό. Η χώρα μας έχει πληρώσει ακριβά το διχασμό και η παράταξη μας έχει δώσει μάχη για να πετύχει την εθνική συμφιλίωση με τον Ανδρέα και τον Γιώργο Γεννηματά».
Ειδικά για την Ήπειρο, υπογράμμισε η κ. Γεννηματά «θα διεκδικήσουμε ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα στο πλαίσιο της ΕΕ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της. Με το «Σχέδιο Ελλάδα», θέτουμε συγκεκριμένους στόχους και προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα για να γυρίσουμε σελίδα».
Αναφερόμενη στη 13η σύνταξη, η Φώφη Γεννήματα, τη χαρακτήρισε εκλογικό επίδομα και υπογράμμισε, ότι οι πολίτες έχοντας υποστεί τόσα μέτρα έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. «Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο», σημείωσε.
Συνεχίζοντας η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε «Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι η λύση για το αύριο. Η πολιτική της οδηγεί στα ίδια αδιέξοδα. Ο Τσίπρας φεύγει, Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι για τη χώρα. Η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή. Δεν είναι λύση η επιστροφή της Δεξιάς». Στον αντίποδα, τόνισε η κ. Γεννηματά, πως μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, μπορεί να εγγυηθεί τις προοδευτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα.
Κλείνοντας η κ. Γεννηματά απευθύνθηκε στους αγρότες. Αφού έκανε αναφορά στους «ιστορικούς δεσμούς του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου» δεσμεύτηκε για: φορολόγηση των αγροτών με συντελεστή 13% και καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων, αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα, μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια κ.ά.
Στο τέλος της ομιλίας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημ. Δημητρίου, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις της παράταξης Ήπειρος Όλον, αλλά και να παρουσιάσει το σύνολο των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων.